IT – 你讀,我請! IT - You Study, We Hire!

69 回覆
23 Like 1 Dislike
我讀緊 master 先有講下 machine learning..
So far, 我未見過 FG 識 big data, ml, ai

我識呀,但冇咩工要ml

Ml係fing錢野,香港邊有老闆制。
香港IT人連 data structure 都未搞清楚..
香港d 大學 嘅 IT 太 落後啦,得罪講句..

香港既大學CS department係亞洲黎講,實力算好勁下

但係D本地產業,學生實力就...

當然有個別例子係勁既,但係grad 左都未必留係香港

間間大學都有教 同學有無比心機讀係另一回事

香港既大學CS department係亞洲黎講,實力算好勁下

出到外國比人屌打
我讀緊 master 先有講下 machine learning..
So far, 我未見過 FG 識 big data, ml, ai

我識呀,但冇咩工要ml

有識撚用咩
要apply落到 business.. 你肯定你做到?

係唔係唔識字呀?你話未見過FG識ml,我就回覆你我FG識ml,之後你回覆番我識ml冇撚用,要apply落business先得。你講哂啦

同埋data structure理論上唔應該只係學一次
一間好嘅大學係應該接二連三咁教data structure

我識呀,但冇咩工要ml

有識撚用咩

同埋讀緊master既你又識唔識將ml apply到去business先

出到外國比人屌打

中大acm icpc team 算好勁啦,雖然未拎過金牌,但都係world final 常客

反而連登仔成日睇唔撚起既台大就拎過幾次金牌

不過大陸人同俄佬先係痴線佬 尤其是俄佬,D數學物理algo 屈機到...
唔係You Study, We Fire先岩咩

我識呀,但冇咩工要ml

有識撚用咩

係唔係唔識字呀?你話未見過FG識ml,我就回覆你我FG識ml,之後你回覆番我識ml冇撚用,要apply落business先得。你講哂啦

Sor9ry lor

請定義識ml

同埋data structure理論上唔應該只係學一次
一間好嘅大學係應該接二連三咁教data structure

有咩咁難,有咩要注意

我識呀,但冇咩工要ml

有識撚用咩

Sor9ry lor

請定義識ml

Function approximation by data
政府自己都帶頭外判,俾agent 食價,得7日假什至無,仲好講話we hire
政府自己都帶頭外判,俾agent 食價,得7日假什至無,仲好講話we hire
agger
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞