香港人已經被標籤為今次「白紙革命」既領頭人

745 回覆
1565 Like 61 Dislike
大把文宣啦,求其都搵到唔係淨係想解封
不要封閉要開放
不要連任要追責
不要謊言要尊嚴
不要監控要自由
不要文革要改革
不要倒退要民主
不做奴才做公民
不再沈默要發聲

咁堅持到一個月就證明中國人唔係共產黨?
咩邏輯

留意返,共產黨依個組織係代表邪惡,殺人滅族不擇手段既組織,但唔代表支那人,支那人對台獨港獨問題上哂腦,唔代表支持殺人滅族既手段
支持解放軍即場槍斃內地搞事班香港人
胡志明都係係皇仁開佢個間越南共產黨
唔係
我經常打柒防柒撚
試過一日打3個

係喎係喎
嘩好巴閉,
貼幾句口號就係

2019班友d嘴臉我仲嚦嚦在目
貼幾句你就當係同路人? 十條命都唔夠你死呀

再講, 人地話要你支持咩?
唔知醜
2019 香港人大型抗爭堅持左1年
意識形態抗爭一路keep住仲進行緊

班大陸人堅持到一個月先再同我講

記唔記得焚化爐事件? 當時又係一班人自以為CONNECT到大陸人
結果比人噴到一面屁

今日我睇死佢地解封後即刻謝主隆恩

你要支持你自己支持, 我就食下花生睇好戲
呢個傻閪真係要舉報 咩叫取消核酸??造謠
第一,我無話過要支持,佢地唔會係我地既同路人,只係想話你知,中國唔等於中共

第二,2019小粉紅既咀面我都歴歷在目,但切膚之痛係黑警同港共既暴行,有野令佢地造成威脅,我覺得值得鼓勵

第三,人地要唔要你支持,同你認唔認同人地既理念同行為係兩回事,唔反抗既支那人只係支那韮,會反抗既都尚且可以叫做人
勁過車臣黑寡婦
1. 我經驗話我知中國人= 中共A 同中共B
咁講啦,
中國自古5000年以黎都係封建帝制社會, 唔係特權階級就係奴材

唔好對佢地有太多期望

2. 唔好忘記2019年全中國同港共係同一陣線

3. 佢地唔需要我地認同呀, 要做就自己去做, 香港一早玩爛左啦
何德何能去支持/唔支持呀?

唯一可以做既就係買包花生, 約埋三五知己睇下血流成河既壯觀境象
雖然我都同意佢地解封後就謝主隆恩

但唔代表佢哋等於共產黨

憎一個人應該係憎佢既言行,而唔係憎佢既種族

宏觀啲咁講,我地好難有個媒介去知道每個或者大部分支那人既諗法,但換位思考,我唔認同港共同藍絲可以代表香港人
認真討論,我之前都係咁諗,覺得支那狗唔推翻共產黨就係默許依個政權殺人滅族既行為,加上洗腦教育,個個支那狗都係小粉紅,愛國愛黨

但經過19年後,20,21,22年,我發覺真•香港人既聲音好似唔見哂,個個喺國安法下敢怒不敢言,只可以移民去表達嗰種不安同不憤,但唔係個個想移民

所以發現倖存者偏差,令我哋睇唔到自己仲有幾多同路人

除非有件事發生,先可以見到少少,例如英女皇去逝,見到好多人排隊獻花

換位思考,喺支那都一樣,如果19年你喺支那支持香港,輕則封號,重則收監(例子陳秋實),倖存者偏差,我無辦法證明2019年全中國同港共係同一陣線。

佢地需唔需要我地認同唔係重點,重點係我哋知唔知自己認同緊乜野,認同民主自由,就唔會因為私怨而否定自己信念

只係一個認知作戰

認同你最後嗰句
所以話香港革命搞唔起就係咁,一睇就知唔係主流民意啦,係香港人先會咁on9被人分化。

根本支那人都無講過要香港人支持,我地坐翻係度見證佢地歷史的一刻已足夠。
自己平時就食開大米,有事先黎入我地香港人數
松露雞?
林鄭而家應該好撚心涼
https://lih.kg/yeKAGdX
Lm
屈我啦!屈我啦!我冇問題㗎!
主腦

好遺憾同你講,而家就係一心想做肥佬黎,到時就會大大聲講有外國勢力
應該唔係肥佬黎,佢係入面坐監中,點煽動?

我估係啲而家係中國入面嘅香港人

有個巴打仲話自己係成都又剩,自爆哂,呢啲仲唔今日即刻返香港嘅話,死撚梗
呢啲人種,再過一千年都係奴隸人格
如果驚封號收監 咁都可以唔出聲嘅
但係睇下當時有幾多護旗手支持香港警察
就可以知道 大部分中國人其實係同邊個同一陣線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞