電腦desktop投射去電視

67 回覆
1 Like 15 Dislike
我情況同你類似
我龐電視駁了nvidia shield TV Pro
用內置geforce now 既功能
可以搵到網絡內有 nvidia GTX 既卡 STEAM 個畫面去電視
打緊Dead Cell, Hollow knight, Elden ring 個類GAME 係無DELAY
smart tv本身 已經可以獨立播好多野
如果唔可以 買過部
如果有Chromecast 就chrome > cast
chromecast d 畫質好差
唔會 畫質差係你connection 問題或者你個source 畫質差
係真係會差d
fps肉睇都分到分別
一定冇hdmi咁好
多謝你話俾大家知阿媽係女人
咁我咪話會差左囉 上面話唔會呀嘛
電腦網絡線/WiFi接 router , router 接電視
Chrome cast
好多新資訊,逐d試試先
有冇ching係用samsung 又成功左架
驚買完返黎最後fail,on99
俾你cast到screen, 重要考慮埋點control
有乜用途?如果用嚟打機, 重要睇吓你坐係廳用唔用到手掣etc
之前一直得,update 左chorme 就投射唔到

手機youtube 都search 唔到電視
可唔可以講下之前點投射
想拎黎睇戲,得唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞