30歲轉行經歷

589 回覆
2229 Like 83 Dislike
支持你 30歲轉行讀好平常
30歲仲有條件轉行仲想點
零針好易解決姐
CP定FS
巴打,同你經歷緊差唔多嘅處境
唔使同人比較咁多,每個人條路都唔同架啦,最緊要知道自己想追求嘅嘢係咩
U r not alone,加油
如果樓主有鬼佬價值觀既話應該未必想讀nursing
過左咁多年仍然好憎老母對我做嘅呢件事
https://lih.kg/3221781
琴日隔離po 先有人屌佢老母迫佢做RN
希望樓主挨到畢業挨到FG比人屌挨到翻shift
我細你少少都係今年先讀返書
23歲做緊學徒 讀緊ive pt bse hd 啱啱開始讀 發現好吃力 完全唔啱自己讀 以前做過裝修電燈 諗緊要唔要返返去做 學門手藝算 好迷惘
我都30 得個毅進畢業 到底可以讀D咩轉行 求指引
屌你有冇做過
犀利!
你問心,走嘅多定留嘅多
做護士係向現實低頭
岩!!最緊要開心
吓,大撚把人30歲後轉行啦
有咩出奇…

50歲先讀社工master都有啊
Ok 嘅頂左佢,出嚟條路會順好多
唔考jre?
由細到大數學都唔好 Dse數學拎U 真係好吃力
「人地30歲已經結哂婚生埋仔女 事業穩定哂,而我就係一個廢物」

唔認同你咁講,多數人30歲結婚生仔事業穩定,唔代表你都要隨波逐流,有人二三十歲結婚,你見佢好如意,但離婚收場,但有人50歲先結婚,愛到落棺材,有人選擇一世單身,但終生無憾,人生係自己嘅,只要自己開心就得,我睇到樓主嘅優點係,你可以做到唔同領域嘅職業,亦好有心去搵機會發展,30歲其實重可以讀書,完全冇問題,唔好畀個框架去限住自己咩年齡就要有咩成就
讀埋master都未揀定點行已經轉左一次行,知道唔啱自己打算再轉
如果你條女話想唔做,你係咪養得起佢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞