30歲轉行經歷

589 回覆
2229 Like 83 Dislike
第一份工係會計師樓做audit 做左好短時間就冇做

第二份工之後轉左讀幼教 做助教做班主任 由於出生率低冇得做,所以又轉咗讀護士

依家30歲讀緊護士,雖然話有津貼,但30歲仲讀緊書,冇咩安全感就真。

一句講哂,我係又懶又廢嘅仆街,人地30歲已經結哂婚生埋仔女 事業穩定哂,而我就係一個廢物

呻完,依家努力讀書!
加油啦師兄,我都三十幾又就黎被迫轉行單身一個某程度罪惡感少啲,冇拖累咁多人
靠到畢業咪掂哂
加油
女人?
讀緊養和RN?
男人
第一份工如果係big4做到今日嘅話好命d都10皮嘢
希望你今次買定離手 可以堅持落去
same bro +油
又係你🤔
又無話去到幾多歲一定要做咩既 搵到想做既野咪做
https://youtu.be/6YFhP-pBv6s
讀到畢仲有30年野做,點睇
遲人幾年姐,其實最重要係搵岩條路,仲有2,30年做
巴打又幫大家update 你工作經驗

Btw 咁快收咗又讀埋既? en?
第一份工係會計師樓做audit 做左好短時間就冇做

第二份工之後轉左讀幼教 做助教做班主任 由於出生率低冇得做,所以又轉咗讀護士

依家30歲讀緊護士,雖然話有津貼,但30歲仲讀緊書,冇咩安全感就真。

一句講哂,我係又懶又廢嘅仆街,人地30歲已經結哂婚生埋仔女 事業穩定哂,而我就係一個廢物

呻完,依家努力讀書!

抵死 好做唔做做audit
師兄,本身做邊行。係咪行業問題搞到要被迫轉行
Ching你讀pt定full time nursing
我32都想讀 但而家做緊個行完全唔關事
人比人比死人啊
人地30歲結婚生仔事業有成,但都有一堆人30歲冇樓冇車冇女一事無成

我下年都30歲,依家仲係零針無業單身人士,咪又係咁過生活
Ching 加油啊!
C ching 讀緊邊間嘅EN/RN
我都想讀
做到好厭倦,升無望,橫向又難,公司/行業冇錢賺好多cut cost 動作,其實係就黎失業多過轉行
又讀幼教又讀護士
一定食好多女啦ching
唔廢喎巴打,睇你人生一定食好多女
次次都做女性行業,好過我呢d on99走去讀工程
連女人身體是怎麼樣的都唔知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞