[本地足球] 2022/23 港超聯、亞冠、亞協及香港隊討論區 (39)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
件鄭軒究竟有無睇過一場本地波
次次都係講呢啲所謂入籍兵先會伸個龜頭出嚟講埋啲垃圾
呢度個個人嘅回應佢就陳百祥上身睇唔到
咁鐘意聲討
麻煩以前譚拔士 宋連勇 山度士 鄭兆聰 亞古沙 高尼路 卓卓 李海強 呢啲都聲討埋
少爺仔一講起呢個話題就會爆seed, 一講完全部主持都停咗幾秒,都唔知點接好,可能ricky立即拍鳩佢個頭都似。
如果計埋中國球員都好有好多喎,你計埋林俊生入香港U23嗰啲,有排數。
好奇問下
咁你反唔反埋國援?
陳晉一、播磨呢啲東亞人樣又o唔o?
知道把尺,下次大家容易啲討論
少爺仔講句真話

唔洗跳哂制搵我出氣掛

你不如諗下球圈內人士點解都會有呢啲咁中肯既言論
咁你答番我個好簡單嘅問題得唔得
以你標準何詩蓓係唔係香港人
不如問番你

當你真係喜般

會唔會有人無啦啦叫你 混血兒 呀叉 鬼佬 黑鬼

咁你就會解答到個問題

我自己上一代屋企人到依家自己都未比人咁稱呼過
咁你係咪講何詩蓓係混血兒,所以唔係香港人?
混血兒又有問題?
估唔到喎
順帶一提
鄭少偉都係有泰國血統嘅混血兒
你嘅標準佢應該都係死鬼佬,唔係香港人
大佬公然食麥樂雞我哋連登營養師又要出征了
要姓鄧文廖侯彭先可以代表港隊
講真 如果港隊無入籍兵
少爺仔繼續自由身 唔搵球會落班
hea住攤係到一樣有港隊正選踢(菊都係入籍兵)
真係對港隊好咩

暫時黎講 少爺仔講既”入籍兵”
後防線只有Sean爭到正選位
中場有迪高(近期修身fit番 有傳球有駁腳有助攻有硬淨防守)
前場 安永佳
十一個只有三個肯定港隊正選

其他位置 本地港隊球員完全有競爭之力
港隊有良性競爭唔好咩
唔通希望港隊攻中位 中鋒位某一兩個hea住踢長期有正選

之後港隊踢唔出成績 輸台灣 輸新加坡 輸緬甸 輸馬來西亞 輸印尼 輸阿富汗
球迷心灰意冷 走一批勝利球迷
想再次重現港隊who fucking care 巴林十五死士既場景?

班主又見港隊踢到咁沉 降低投資香港球圈意慾
成件事對你地本土球員真係咁好?

擁護全華班既本土球員 真係咁想港隊全華班
點解唔見你地/帶屋企人/帶朋友入場支持u23
話哂佢地係華人又有潛質成為港隊成員
點解唔見你地班人鼓勵u23 點解u23入場人數又係最少?
到底咩事11月20港會對u23 只有142購票人數?

好明顯香港人唔係盲撐鬼佬/華人
無論係班主 球迷 球員都想睇到有競爭力既球隊/港隊
你華人25-33歲巔峰時期 比你長期有港隊正選
但香港隊斷層問題嚴重 某位置長期沒有接班人
一隊輸台灣 輸新加坡 輸緬甸 輸馬來西亞 輸印尼 輸阿富汗
只有少量球迷支持既港隊 你仲會想踢嗎
多左個人講唔代表冇錯 可以係你地都係錯
都係嗰句啦 多數都係睇咩人先會有呢啲說話

你唔會聽到羅梓 樂仔 細佬 茹子呢啲級數嘅講呢啲
冇班落真係唔知憑咩仲有得出,啲強隊教練全部講到明,冇得出場冇狀態嘅就唔會入選
澳洲呢啲泊大巴好好洗
冇(勞動)保險都踢國家隊
洪嘉豪、前香港足球代表隊隊長陳偉豪及前香港足球先生盧均宜,與逾百位球迷於昨晚在荃灣如心廣場一齊看世界盃 B 組首場分組賽,英格蘭對戰伊朗。陳偉豪笑言在場人士不是來看波,而是來看洪嘉豪。

在球賽開始之前,洪嘉豪挑戰前港足陳偉豪及盧均宜,與現場球迷分成三組射龍門及射九宮格,比拼球技。三人亦分享自己的心水球隊及競猜賽果,更向現場觀眾大派禮物。
https://hk.news.yahoo.com/世界盃2022-洪嘉豪與過百球睇波-向前港足挑戰腳法-124941837.html
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞