而家買入門SUV油車是咪好不智?

183 回覆
29 Like 3 Dislike
係,真係好鐘意,每日返屋企泊完車,插條線,第2日拿車又滿電。你地慢慢去入油。
我淨係見到d傻仔,揸部垃圾車,跟住笑9人窮西既酸民。
好撚慘。
又講返轉頭,講到揸電車既人咁窮,點拿4x萬出黎買車呀,點解唔買返部20幾萬既平車揸呀。
又要再講,講到咁窮,但連登出面個個係度問買車都係買d幾萬蚊腳車呀,十幾萬二手車,但果d人就笑9人買4x萬車既人係窮西,我想知係咩諗法。
個個屋企有得叉就唔洗出黎爭啦
你估個個買新車咩,上會分期之麻,二手又平,你自己上網睇下大把model 3放廿零三十個嫁咋,搵萬零兩萬蚊都養得起啦,充大頭咪最啱囉,同埋咁好點解咁多放盤呀?

電車最大優勢係咩丫?咪叉電平,保養平牌費平囉,0-100同級車要去到幾十一百萬,電車四十零萬五十個做到,性價比高,

你自己講你買電車最大誘因係咩丫?響應環保呀真係?
又唔答我一路講其他野
過多排cut晒啲免費叉電就fat fat
咁又唔會嘅,有好多終身免費叉嫁,不過啲電都就黎打柴姐
講到咁易買,想問你咁有米,笑人地買幾十萬車係窮西,想問你渣緊咩貴車?

無人買新車?去過Tesla收車部未?等收新車既人多到要限時間收車呀。

我自己嘅買電車 係因為我試揸左之後,好揸過油車太多,應該之後唔會再買返油車。
唔係講緊你,係講緊冇自己叉電位都充去買電車嗰啲笨柒
呢點十分同意
因為熄匙都有冷氣去買電車係咪好弱智
我係典型連登仔,冇車走去笑有車嘅人
我都唔明
點解BBA 10年二手價
會同雙田10年二手價
差唔多
Ok, you win
想問你B200打算放幾錢
未諗,睇28car係6萬左右(2014)。我諗放到$4萬已經偷笑(9萬幾公里)。

師兄幾錢入?
掉番轉
買二年低咪BBA好似仲划算
一手根本俾代理/政府揾笨
咁係貴咗少少囉,不過52800公里算係低咪啦。最緊要部車精神。
有冇睇花
爭差唔多14萬
電車保險貴喎
茶電得8年保養
打柴換電貴到PK
A/B最少要買220
200真心唔好力, 250就更好
屋企係樓下停車場定真係屋企塊空間充電?
唔算
訓通宵唔驚中CO毒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞