而家買入門SUV油車是咪好不智?

183 回覆
29 Like 3 Dislike
2019 應該唔使30
隨時24都搵到
買Quota都要拿幾十萬出黎買ga, 講到電車咁垃圾,拿幾十萬出黎大把油車揀啦,點解攪到依家成街都係?
幾十萬買油車同幾十萬電車已經係兩個層次
新代真係愈出愈樣衰,鬥雞眼咁
比較高啲嘅人,想上落方便,有雜物擺,多啲空間,舒適度高啲,但同時要放棄性能,操控

我去仁孚試哂所有車上落嘅感覺,GLC係最舒服
因為油費貴 同埋攞黎搵食,做Uber成本低,大撚把都係攞黎做Uber,你喺街留意下啲Tesla幾多後面坐咗個人

純用家覺得Tesla最叻都係起步快,內籠齋撚到仆街,啲凳又唔好坐,買嗰啲都係因為俾唔起油錢姐

如果油錢同叉電錢一樣你覺得仲會咁多人出電車咩?
你講到咁,外國d人出電車又係因為做uber? 你有無睇過外國tesla越黎越賣得好?
d車評人換車又咪係換Tesla, 佢地又係因為做uber?

個個都因為做uber? 我一部油車一部電車,我從來無做過uber, 身邊朋友油換電大把,但無一個係做uber, 遲d有7人MPV電車,我部油車都會換埋電車佢。
人地講咁多嘢你可以斷章取義拎uber嚟講
慳油錢同慳稅問題你就避開唔敢面對

答啦,如果冇得買Quota,部電動車貴多15萬
璣加上如果叉電圍起上嚟要1蚊1km
你仲會唔會買

講到點好點好結果咪又係一個錢字
我之前都答左,電車咁垃圾,點解唔買部2-30萬既油車黎用,留返十幾萬黎入油呀,有排入wor. 又要重覆呀。
到底你係偷換概念定係真on9呢
你咁樣其實係拎25萬嘅油車同連稅要40萬嘅電動車嚟比
咁你貴十幾萬, 如果靚唔過, 就真係死得啦
40萬就唔好充大頭買歐洲SUV
乖乖地買番日本suv
你真癲,40萬連稅既電動車係邊部?
我由頭到尾都講到部model Y LR免稅後50萬。
你睇晒成個post先出黎講啦,本身都係講緊點解會有人拿50萬出黎買部Model Y LR, 唔買部30幾萬既油車留返黎入油,電動車咁垃圾,咁多人買部自己唔鐘意既車黎揸,但事實又真係成街都係果下最可悲。
中電加鳩人電費,但就豪俾班電動輪椅
遲啲等人上哂船咪變電魔
事實免稅後50萬既model Y LR已經開始滯銷,
現貨任買之餘, 代理不停諗計call車主清貨

係, SR同Lr既價真係差得太遠,令人都會想買SR.
樓上睇黎好介意揸tesla俾人當係窮西
Ching好型
老老實實
如果唔係錢問題

揸部2手30萬cayenne 好過公廁model y
重申一下 公廁車唔代表差
到時油價變返平,但電就連累埋家用都一齊貴
因為油費貴囉
一句講哂, 宜家買油車都係不智
都唔同級數 三十幾萬油車本身連咗稅即係唔連稅車價廿零個,你拎部貴成倍嘅四十幾萬新車黎比

出電車最大原因就係叉電平少數怕長計,如果長揸啲人當然貴買平揸,啲保養牌費都平,唔係為慳錢為咩?

最終咪因為要慳錢咪出電車囉
Tesla車主表示真係好鍾意電車咁齋乜尻都冇得個芒,叉電要成個鐘,同人爭位,啲位又直又硬
自卑感太重 唔敢承認
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞