[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Geats 11 , 暴太郎戰隊 37

356 回覆
4 Like 2 Dislike
之前個註冊商標叫咩
王樣戰隊
仲要KING-OHGER英文日文既王都放哂入去

睇剪影好似同VAIL, OVER DEMONS咁有件單肩披風
睇翻啲設定,唯b個件皮套設計係特登整做Weekend量產拉打夏木花custom
當然大人嘅理由就…
真,咁可能仲match啲
Nago個特殊配件係腕力強化
Punkjack點睇都係應該用beat
雖然都係唔啱色
但順眼好多

Don killer都係太郎演員
係咪第一次用昆蟲做主題
https://twitter.com/risa_lover_617/status/1595913968241246209

家姐琴晚綜藝
話見到jamato真係覺得驚...
索諾妮個聖誕老人有啲失望仲多布過平時
太郎+索諾希呀?咁gay既

見人話純烈紅先係
之前啲訪問敏鬼話本身打算整死2件唔會係呢2件掛
唔死人得唔得 聖誕節有陰影

雞犬
真呀
靚唔靚一回事,我都鍾意主題統一既design

build其實有主題,基本上都係工業/實驗方向,都係有扣返落戰爭度
樽/罐呢D都係載體,主要係注入成份落腰帶度
最後天才咁fancy咁唔現代既effect係代表緊無戰爭既和平世界
高橋既12月黎緊
究竟有冇皮套呢
細個以為重甲戰隊都係戰隊系列
我覺build太貪心姐太多元素,但係把握得唔好
搞到出嚟好亂

Key item係有機物+無機物的動力元素
樽仔入面既成份,氣體>液體

腰帶係工業裝置>蒸氣機,壓縮機,熔爐….

有機物去到最後>但突然間evol 同blood族變左外星生物>天球儀既概念

無機物去到最後>就變左戰爭兵器既概念 phantom build

本身只係有機物+無機物,最後出到嚟就好亂

不過最冇系統我都係覺得係上年revice
腰帶冇統一性,設計都冇
Revice本身自己既進化線就好正路,冰河,火山,風暴,引力都係恐龍時期嘅天災
本身vice係公仔裝既概念,但之後就冇繼續了

Evil 同live又係完全冇關,evil反而同呀妹有相同既服裝元素(拉鍊褸同外套長靴)
Live就完全睇唔出

反而怪人個邊仲好,係同惡魔嘅契約書變成摺紙着咗係身度,level3怪人張契約書就變左件白衫同混合唔同動物嘅惡魔角
嚟緊似會同重甲合作??
上半身上色其實ok, 對腳直情係倒退,背後就算啦畢竟30 蚊貨仔,有俾埋個幾條嘢都算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞