居屋2022 (20)

979 回覆
3 Like 4 Dislike
你個單位成千尺?啲人私樓2房大單位重新裝修都冇你300尺裝咁耐
一定唔會係工作日
搭單一問,
我問過幾間都係要預 3個月時間,
想問你用邊間咁快手? 手工掂唔掂? 交期準唔準時?
真心想知
巴打東二安二你揀安二?

屎味咖哩同咖哩味屎我都未諗掂
鳩up唔洗本
你搵間兩房 個半月內搞掂嘅例子嚟睇吓
https://echouse.com.hk/decoration_strategy/裝修報價及價格參考/
我求奇google比你睇
親戚開裝修公司
睇佢啲私樓客仔價單大單位冇一間要多過兩個月
親戚揀客做,同埋今年到下年第一季檔期都排滿

星期日話唔開得工果啲係傻仔
私樓都星期日開得工
水魚價難怪親戚話咁好搵
拖長黎做,再mark up一半都咁多人上釣
既然係親戚,
有生意無埋由唔益自己人架,
啟德, 石礦場都 3年後先後得伙,
檔期應該未排到咁遠啦
開佢名啦
3個月時間係為咗賺盡工數
啲料錢一向都係3-4成成本,人工先最貴

做開私樓的裝修你自己話啦
唔準時交貨比班客仔告到甩褲都似呀
睇下到時有咩
應該東
方便宜家既生活圈子多D
我朋友做開私樓, 學校, 舖頭,
問佢都答我要 3-4個月時間,
真心想用你親戚, 介紹下啦
親戚好有性格,會連業主都屌架喎
怕就唔好搵試過聽住佢講電話屌鳩個業主

跟日曆數60日
點都要交3倍租延30日啦
其實要睇天氣同埋做d咩

例如回南天又撞正整油漆,半個月到一個月都未必掂
但而家呢d乾燥天氣,幾日就乾哂

仲有就係價錢,三個人做油漆同一個人慢慢做已經唔同啦

其他訂料嘅運輸問題,平時淘寶訂造十日八日嚟到,封城嗰期咪幾個月都搞唔掂囉
係好多人比人搵笨啲裝修公司好撚好搵
比得起錢就會快同有咁上下水準永遠都係人工最貴
通常啲好的裝修公司都係熟客仔互相介紹
thx~
開左 2年多啲嘅公司都咁把炮敢屌客, 一定好猛料喇
會唔會有聯絡方法, 或者網頁睇下?
個判頭安排工序都好重要
計啱數就冇空檔期,計錯數或者師傅要賭波賭馬又要停工

訂料預少咗,即刻補貨又蝕運費,等幾日連埋其他嘢一齊送嚟,班師傅去另一間屋開幾日工再返嚟做

而且報比客一定係預鬆,唔會講到咁炆水啦

不過講到尾,有能力白表買居屋,60日內還公屋都好合理,有需要咪月租酒店囉
我果個就同我講理倫上係要除名
實際上就唔會趕你走
當然啦,整張工程報價單果時實會預多少少日子

如果個客係冇任何後加工程都會好快完工,最撚煩係啲價單改左10幾次改到打文件果個改死人,不過呢啲通常50萬單黎
親戚少有地唔好呢兩樣日日都返工咁濟
出爭議,口同鼻拗
你估佢會唔會認話係佢自己咁講丫
唔跟om 做個主任可以898啦
有無人知租置咩價錢
有d兩年後先入伙
咁咪要除名搬走,等2年後先有屋住
一屋4人 迫市區一房會唔會好鳩
但過2年應該有一個會變走 變3人
定係揀東涌 安達2房
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞