Model 3 / Y 集中討論區 (6)

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
我睇過原來開sentry mode 係唔會停車電。所以都係會chur 車電去個尿袋。除非你唔開sentry mode, 不過出街開sentry mode 安全過cam, 起碼兩邊都睇到。我係唔明如果係咁咁點解啲人會買尿袋 定係有咩好處我唔知
依排有冇Y SR 拎車係幾時訂車
掉返轉咁諗,用尿袋就係唔想chur車電,所以唔開sentry
如果覺得sentry夠用仲用長火車cam做乜
我就係用尿袋
因為我住村屋自己門口 夜晚唔會開哨兵 出街先開
所以其實無話邊個得同唔得 睇自己需要
6月頭
出街點都係開sentry 好,防開門L. 係屋企先會唔開. 不過平時揸車好似話tesla 啲cam 都差啲同埋會無咗啲片段。
同埋tesla dashcam 盲點大
車cam angle大啲
唔用尿袋
出街開sentry mode用車電算
又唔係長期開sentry所以唔怕chur車電

除非屋企車位唔安全先買尿袋for車cam 熄sentry mode咁用
比完訂第一次whatsapp你叫你比資料果陣應該已經問埋

點煙插如果唔開sentry
泊好車之後係咪無電到?
擋風玻璃近水撥位置好呢幾日都好易起霧
開21度冷氣已經起哂霧
正常?
係 個尿袋就係專為泊車唔用sentry嘅人而設
想問下 官網個一換一價係咪已經最update
就算whatsapp無提你你比完訂應該好快收到封email叫Prepare for Your Model Y Delivery, 入面有講Home Charging Installation Request 條款無講話要交車前申請,但係有講提交訂單5個月內要交到地址證明
著sentry用電量如何?
有除霧功能, 點解唔用
純粹問呢幾日啲天氣,21度冷氣已經起霧正唔正常啫
起霧係溫差大, 關部車咩事
有冇咁難理解
我咪講左呢幾日嘅天氣,25、6度
冷氣21度已經起哂霧
正唔正常
屌你個人有冇常識架
如果你用左除霧功能,
部車都仲起霧,
咁咪唔正常,
關部車事囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞