圍棋博士個algo都overfit咗?

29 回覆
2 Like 6 Dislike
佢幾醒 搵到班水魚落搭 risk就人take 自己就收risk free subscription fee
唔一定
睇過一排
蝕錢就改人手trade
之後我quit group
又係excel
2號之後冇更新了

舊link:https://lihkg.com/thread/947902/page/1
之前佢地搵過我合作
可以將自己既performance track record上載到佢地既website

但後來 我覺得去Collective2 同 Fundseeder 綁自己IB account去自動update track record 仲好
你Collective2 同 Fundseeder都冇update了?
竟然有post講我

認真,無做過任何野令條code overfit
FundSeeder仲有,但仲係高不成 低不就

兩樣做到好都沒用,好係基本。但你唔係前十 冇人會注意你。世界上啲癡線佬好多過去3年 Sharpe 4都有
咁Blackbox algorithm 有無做手腳?
Ig 有貼圖佢個自動交易系統幾乎日日都賺錢
同埋有間叫 forex forest 點睇?
好似教出唔少人出黎
屌睇得個3年
想知+1
租code比人 係必賺
連續3年 Sharpe Ratio of Daily NLV 4喎。唔係backtest喎,係真槍實彈

你有冇佢7成先?
forex forest 都係出租EA 好似
Collective 2問題 同埋 自己個模型唔夠好 入唔到Top 20 (0.1%)

佢地有leverage requirement。因為當超低market volatility%,我會開3倍槓桿。但如果跌左下,成個portfolio槓桿大過3倍,就會trigger Collective 2 同IB之間既disconnection。之後我要人手清倉,跟住搵多幾個工作天 再同C2啲staff 申請重新auto connect番。但依幾日已經C2 已經miss左幾個trading signals

個平台貧富差距好大,Top 20可以賺好多,但Top 5%以外會連成本會cover唔到依個已經係倖存偏差情況下,你連埋啲losers,可能得最top1%先cover到成本

仲有個C2 score垃圾黎。
介意
即係唔可以用盡個槓桿,佢個成本係點計?係咪fixed fee?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞