點解啲追星撚全部都奇形怪狀

145 回覆
756 Like 88 Dislike
小豬好多肥閪師奶fans
每年俾幾百蚊就可以攬住小豬影相
啲fans勁開心
定兒童節目新主持
2個男人黎既喂
花姐都追星
好多交通迷都追星添,成日見到相同幾個人喺兩邊谷留言,佢唔尷,我都尷啦

不過社會咁大,實有啲人係咁唔好歧視佢哋啦,包容下啦,又唔係叫你長期同佢相處
琴日出軌直頭喺啲追星group貼埋track diagram
幾好呀,起碼容易明白
連啲星都咁柒
好多交通迷都追星添,成日見到相同幾個人喺兩邊谷留言,佢唔尷,我都尷啦

不過社會咁大,實有啲人係咁唔好歧視佢哋啦,包容下啦,又唔係叫你長期同佢相處
琴日出軌直頭喺啲追星group貼埋track diagram
幾好呀,起碼容易明白

我已經長期觀察咗廿年,發現交通愛好者追星,都係同巴士車身廣告、運輸車站燈箱廣告等有偶像代言有關。
佢係都可能幻想自己嘅偶像,投射於自己喜歡嘅「愛車」;
又希望以唔同形式,獲得偶像真人嘅認同、合照與簽名等。
邊個?
咁都有得雙重標準?
咪又係毒撚
唔關事,只係2010年代中期起,社會上多咗與SEN(有特殊學習需要) 人士嘅認識有關。
在此之前,傳媒只片面以「奇人異士、電車男/宅男」嚟稱呼呢類人士。
真心好癲
到底乜野生活既人先會日日上連登開post ff女團
仲要連名都叫埋d 乜乜乜老公
cosplay 嗰個 niya.gerda?
咩人都有嘅
不過奇形怪狀真係佔大多數
2017年嘅潮流
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞