點解啲追星撚全部都奇形怪狀

145 回覆
756 Like 88 Dislike
男嘅一係就禿哂頭 一係對眼一隻望左一隻望右
著衫就千禧年代旺中mk衫以為好型 啲牙好似幾年無洗
女嘅就唔打扮 唔修身 啲頭髮一定毛燥炸哂出黎

之後講啲話題柒下柒下 廢話居多 網上一定要打埋啲嘔心中二病嘅嘢
2019打後大國文化先係,睇開TBB或者陳奕迅個堆冇咁癲
唔計維為錢做戲既…正常人有正常生活朋友又點會衰到要追星咁折墮…
似係條女啲客….當星咁追…
Insurance And Financial Manager

你啱
呢件神經病藍屍
個username
狗黎?
國安處成員

4張都一樣點解唔淨係貼1張
有得去旅行仲留喺香港度追星,肯定係深山怨婦,每日話題只會圍繞粒星,心態扭曲扭曲咪影響埋個外表囉
特別係追港星嗰啲 日日都去捕唔同藝人合照
之後po ig打啲caption 匡智咁

身邊都有追日星朋友 都誇張到會成日飛日本
但外表又正常又會打扮 又會去同fd飲嘢

點解會咁大差別 大家都係追星撚
仆街入咗去睇
好撚似痴漢
左定右係星呢?
屌你老母成撚個白卡望落隨時拎刀斬鳩人 香港有呢啲柒頭真係好悲哀
呢個就係「御宅族」嘅分野:社交能力嘅差異。
御 = 運用、宅 = 專門知識及興趣、族 = 族群

良好社交能力嘅人,都令執靚自己,好讓偶像好感。
相反,社交能力遜色嘅人,對偶像作情感投射,又冇人提點要執靚自己。
結果佢哋與藝人合照,就會被人覺得「樣衰」。
呢點喺「交通宅」族群 (巴士、鐵路),已見怪不怪。

樓主pin 中年禿頭阿叔叫20歲妙齡少女做阿媽
唔會,因為自己唔追星,根本唔會喺嗰啲場合撞到追星族
而係喺身邊識得既人中,知道追星既人都係樓主講既咁樣
追kenny好多都靚女喎
呢條友好似做咗老臨帶隊
你唔知 Ivy So 花名叫「蘇媽」咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞