法唔法國住康城嘅人特別格衰?

281 回覆
848 Like 104 Dislike
康城堅係無公屋居屋,地鐵上蓋社區,呢個已然
十分同意,以前做過觀塘某銀行分行前線
次次西到爆既客望番地址都住厲鬼城
公屋撚先黑人憎
俾少少錢當正自己大帝咁款
貪著數貪到癲
邊個會覺得康城中產
我自住緊康城,完全垃圾地方
係咪有乜誤會
正常人要做業主都唔揀廢城啦,有乜好酸
吉清千祈唔好買康城
講康城又關五毛乜野事呀?廢城幾時變咗黃絲集中地?
建議你嚟康城體驗下,全港九新界我都去過,康城人係數一數二閪
大把,嗰副嘴臉差到,真有錢完全唔會咁
康城啲廢老特別冇禮貌 最叻話要投訴人
後生都係呀,直頭用閪嚟形容都唔過份
D業主group連屋苑漏水都唔比講架 陣間搞到跌價點算
點垃圾法
日日逼地鐵 要衝要趕
由地鐵站行十分鐘都未到屋企,急屎都瀨出嚟啦
件事無啦啦一堆人夾埋九唔搭八咁咬一個"地區",
好似個地區殺左佢老豆老母咁, 呢件事太奇怪

玩下矛盾咋嘛, 唔洗理佢黃唔黃架喎
九龖城 vs 黃大仙又得, 元朗vs 天水圍又得.

玩得出色既, 移民撚, 黃店, tvb vs viu, collar vs yumi, 咪長玩長有
日屌夜屌
無人彩佢, 咪開過第二個topic 玩

最緊要分而治之.
搞撚到你班港燦鬧黎鬧去, 唔撚可能再團結咋嘛
想知道住康城日日返工會唔會精神分裂

本身行去地鐵站要10-15分鐘,出門口等𨋢5分鐘,等車10分鐘,上唔到車又再等車10分鐘,過海北角轉車又等5分鐘

每日返朝早8點半/9點,日日驚遲到收warning letter,最後因為遲到太多,俾人炒左連樓都供唔起

比起住康城,同一budget住地鐵站上蓋,唔驚遲到重可以早d返屋企
通常笑人住康城嗰啲係咪多數住公屋 連康城都買唔起?
本身有錢嘅點會理啲窮人
有病睇醫生啦你,2019年後乜都上哂腦
未住過公屋sor,乜你覺得住康城以外私樓=有錢?定你成副身家用嚟比首期買咗康城,自以為榮升有錢人?
住康城住到咁抑鬱,但又要催眠自己選擇正確,咪唯有擺個中產款出嚟,諗住輸人唔輸陣嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞