法唔法國住康城嘅人特別格衰?

281 回覆
848 Like 104 Dislike
女嘅嫁入康城以為自己飛上枝頭變鳳凰,由公屋妹搖身一變為中產師奶,睇唔起人

男嘅以為買咗層康城樓就晉身中產階層,幻想自己住緊40年前嘅太古城,高高在上鼻孔朝天

繁忙時間撞開月台啲人趕上車,如果唔係下一班等到天荒地老遲到比老細鬧
買間一房500幾萬 or租12k跟住扮有錢
市區居屋都貴過佢
最好笑佢哋 笑人哋將軍澳啲樓舊
人哋舊樓仲貴過佢 就知佢配套幾差
呢個真
唔知本身班人自卑定咩,搬咗入康城就口氣都大過人
佢地買唔起將軍澳啲樓先逼住買康城,然後搵啲藉口嚟安慰自己,有錢邊個想住廢城
你去個商場行一轉
間間鋪無人買野
D路人樣又衰衰格咁
九成住客都白鴿眼,真係唔知住康城嘅優越感喺邊
有個舊同事結婚十年,儲足十年錢,終於夠首期買康城,講出嚟嗰陣仲要飄飄然咁款,唔知仲以為買咗九龍站
住得康城嘅, 都係d年青夫婦博上車人士,
買到樓仲唔串過碼頭咕喱?

仲要多數都係掹掹緊上, tko就住唔起,
好人好姐點會住入去

呢種有少少錢, 又想扮下大袋認屎認屁就鐘意充大頭, 周圍串人攞滿足感, 又點會態度好呀
將南>>>康城
呢位清有見地
接觸多康城人就知佢地班人係呢個心態
但唯一唔認同嘅係佢地唔係有少少錢,佢地係死慳爛慳先買住層私樓,然後自卑變自大
買唔起將南嘛
天晉撚表示:
不要再說了
班康城撚谷住度氣但又反駁唔到好淒涼架啦
係「以為」自己係中產嘛
唔知,未去過法國康城
真係好顛
話說早兩個禮拜喺d今日業主group講左句康城有排跌跑輸大市,之前吹得太勁;
即刻俾十幾個康城人出嚟咬,又話嚟緊大把發展之餘此類,連137區公屋群可以係康城利好消息
你諗吓本身康城target嘅客源係咩人就會明點解
買咗康城洗濕咗個頭唯有逼住唱好,成班癲狗自卑到
住Marseille好d 多d 野食
大多數係無父幹公屋子女
買得康城都係弱智架啦,算啦
康城溢價太高
其實成個將軍澳都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞