今時今日仲見到有人個銀包塞滿五百一千蚊紙

319 回覆
37 Like 422 Dislike
好撚勁啊你
呢個post 見到好多死老野,唔肯用電子付款方式

我幾個月前撳左400蚊,到宜家都未郁過
點睇大陸電子付款屌打香港
有得笑 仲咩要走?
仲未柒夠?
估唔到最潮嘅連登咁多廢老
淨用現金唔支那化
散唔倒貨
你都搵野黎嗌
smartphone重要
所以唔可以唔見?
八達通都可以唔見架,唔見就一定係柒啦
不過八達講咭壞,就真係好少聽,因為佢成件野都passive
你自己iphone 8仔wallet未壞過你不如話我聽咁多年黎d電子野有冇壞過

5位數一定信用卡?
你落去黃金買張rtx4090
拎張visa/iphone apple pay出黎之後個收銀就會同你講visa 3% charge
收都收唔切啦柒頭
你有冇睇我上面講乜??

同埋你未埋去俾錢,你未問,你又點知佢收唔收fps?
你唔知你又會開定出黎囉?
eps用嘅時間只係比visa多一個入password嘅步驟
入完個password已經即時過數時出單走人
咁都on99?

我fps都試過買野
入完一輪過左數俾畫面個sales睇
佢都仲要等通知收到條數先放我走
除非係超小舖係老闆用自己fps account收錢就話唔駛等confirm收到數啫

5千蚊以下交易,講快cash一定最快
唯一麻煩係找錢
可以做突手
人哋嗰啲可能直頭黑錢黎
其實買車飛都幾好玩
真,要撳哂出糧戶口現金出嚟再去第二間排隊入返
去街市買餐餸買下海鮮都千幾二千蚊啦
你地覺得奇係因為多數埋單找數唔係你地
我一家四口去食碗雲吞面都2百幾蚊落樓
你唔欽返一萬幾千係身唔通幾日就排隊去欽一次機
社會精英

八達通又搞乜柒呀
https://lih.kg/3201745

有冇人試過換iPhone 張八達通del左之後新機加唔返
https://lih.kg/3189626

屌你老母八達通
https://lih.kg/3204044
食野通常都係俾卡就算茶記而家都收八達通啦
現金有咩問題

今時今日吾系你有幾多現金就比人斬

系講句野都會
比cash唔計找錢時間
你試下分兩條隊
A一條比現金
B一條比信用卡/八仔

A做完三個B已經做左十個
用圖答你

公司會計個阿太比pretty cash 真係開夾萬比現金!
消費卷之後真係多左好多鋪收電子付款
既然用個cash都要屌,咁不如取消cash佢,全部人一定要用電子付款
有冇任何勞力士 公價 十分四既價錢多多都收
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞