今時今日仲見到有人個銀包塞滿五百一千蚊紙

319 回覆
37 Like 422 Dislike
咁唔識用八達通呢
睇呢個post真係笑撚到gapgap聲

你唔搶口, 邊個凍結你啲錢?
老母要cash
買電子野(game都係),細數就cash,大數就eps,visa一律話要收charge

細舖通常都係收cash
係因為燒肺劵先多左舖有八達通
但係八達通麻煩在唔知佢仲有幾錢喺咭入面
所以>$500都唔會用佢
其實依家好多鋪都會收payme fps

「八達通麻煩在唔知佢仲有幾錢喺咭入面」?
you serious?
手機每次嘟完都會有pop up noti喎
非常相信電子貨幣安全??
我就最多用自己增值八達通

1) 睇到消費記錄.廣告商搵你,煩你
2)有消費者電話號碼,係米真係唔會出賣你電話號碼??
3)係米真係咁安全. 被人盜用賬戶可以唔見好多

銀包一般最多2-3千元.過萬唔多.
上年新年前因為啲誤會,我withdraw 多咗30k cash 出黎
撞正有野要買,之後比咗30k cash
一開始個staff 有啲抗拒,suggest 我比卡/eps
有D地方, 買野給現金好似平唔少!!
只要冇報失,上行驗到真錶就已經得,有冇出世紙都仲有價有市
見過判頭拎成喼錢喺酒樓分錢
其實真係用唔到咁多cash
之前個friend 還返5k畀我
屌佢畀cash
我成半個月都用唔到幾多
最後入返食錢機
你大字把撚,屌你老母
呢個佢放姐你放比佢就唔係呢個價
仲有維修check到你編號係老鼠貨會報警ga
佢老公搶口呀麻
八達通用實體(有埋屋企門禁)
唔想所有野擺埋一齊
電話壞左/hang左/唔見左,屋企都返唔到

payme你又會唔會下下入面有一萬幾千?
fps同eps有咩分別??
eps都話算快
fps我要開個apps出黎,login,入佢個號碼/scan code,入銀碼,等佢confirm收到
我喺你後面等俾錢真係多撚謝你
人地出現金糧,仲入返銀行用?
實trace到的
錶既圈子玩法太成熟
而且多數知識分子玩
係咪黑錢唔可以放銀行

我8仔apple wallet做埋門卡lift 卡, iphone 從來未試過死機hang機
部smartphone仲重要過任何證件信用卡, 唔見左你堅抵死

過5位數我100%係用信用卡
FPS你行到埋去先慢慢login 就死撚得啦
EPS 咪又係要拎張卡出黎插入部機度入密碼on99咁, 會快過FPS好多?
咁醒去穿櫃桶底幾球啦
或者唔洗上報紙啦
仲洗打劫
出街最多帶$3000出街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞