關西機場通宵交通

339 回覆
4 Like 82 Dislike
我都想知, thanks, 下星期去,都係坐果班機
海關填表快過排隊on99 scan passport
我屌 咁7貴
機場裝修緊,好多鋪同埋位都冇左。諗住訓機場果啲巴打自己睇路 😅
Booking.com送,唔係酒店包
不過宜家應該冇唒
上個禮拜去HX 2250落機趕到232x嗰班南海電鐵仲要有寄倉行李
2321(平日)/2318(土休日)下一班就已經係半粒鐘後既2355終電
我exit row都趕到2318,不過真係岩岩好,因為去咗增值IC卡
幾多都趕2318,如果唔係要等足半粒鐘
打算1月頭坐港航2250到個班機
仲諗緊博唔博2355南海電鐵
定死死氣bk 機場酒店
訓機場都冇位?
Book咗間喺臨空城嘅酒店
諗住miss咗尾班車飛的都冇咁太貴
上星期去, 班機delay, 拿行李時機場職員已經通知每個人除左的士冇其他車離開機場, 派晒紙仔協助電話.
今個星期返, 睇住第一個人落機都已經差唔多11:30pm, 班機又係delay. 比我去果時班機重遲, 應該無可能趕到尾班車.
其實出境過程好快, 只係行得耐同遠, 25分鐘至35分鐘一定可以去到拿行李,
不過HX都係成日delay
T1應該真係冇咩位比你訓, 全個T1都做緊工程, 同好噪下. 可能你要去T2, 不過我冇去過T2.
D人話平時可以訓個到就係t1?
姐係唔比訓?
而家航班一多番就咁
早兩星期來回都準時仲早到20分鐘
1月6號2250到, 仲諗緊點好
係咪的士都要另外call ? 如果的士出rinku大約要幾多錢? 的士直出難波好似太貴
入左禁區睇落好小小
唔太明 入禁區先靜d定 先有得訓?
我同你同一班機
諗緊如果趕唔倒好無等第二朝頭班車
膠囊/機場酒店/出rinku酒店 (唔知的士幾銀)
我睇緊機場有個付費lounge咩樣
我見都有一兩架的士等緊,再唔係就call Uber, Uber 可唔有大約價錢
禁區入面我就唔知,接機大堂應該訓得,只係有好多工程人員行來行去,推工具材料,唔怕嘈就得。 我提議行去機場酒店果面重好, 坐係酒店lobby 或類似商場入口果度
book左機場酒店算
租機場日航酒店一晚好過舟車勞頓,住過質素幾好,樓下仲有間24hrs 井飯可以外賣返去房慢慢嘆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞