關西機場通宵交通

339 回覆
4 Like 82 Dislike
如果一個人就first cabin啦
10:50係land 唔係落機
仲要taxi返去泊位 排隊落機 入境 etc
會停Rinku town
咁都可以試下趕下趕唔到先的士 機場住都好貴
只要唔delay 基本上一定趕到
多謝建議,已經book咗rinku town…..希望可以趕到搭尾班車,唔得就搭的士
仲有無香港航空22:50機既巴絲打可以分享下
我同女朋友,3月9號飛大阪,2230機
但上網查通宵巴士好似收曬皮?如果無哂車出,有冇手足有興趣夾車
TG dlhy130
我12月頭 agoda問佢都要2-3日先回
12月頭搭仲有

我個時去時間好鬆動
2330已經出到黎,仲去左lawson family mart買野食 再等多陣
今日坐到特急 七個字到難波

全程有無好趕?
過關叫順暢未?
2255到KIX有機會冇車出市區或者要捱酒店or搭車
2055到就輕鬆唔洗趕
但係2個人計貴左500hkd

值唔值得慳個500蚊
btw第一次去
差不多 趕唔上 住酒店唔止多500
但係落機個晚酒店都係要book
分別在於機場訓慳$500機票定市區訓
我見機場附近訓 第二朝叫做有個outlet行下,可以第日訓醒行埋先出市區

但係機場咁夜去臨空城d酒店都係要揾車去
好矛盾
冇特別delay 嘅話都會趕到尾班車
知唔知機場去臨空城的士大概幾錢左右
第一次去揾下路買下飛可能趕唔切
https://www.taxisite.com
如果你用iPhone 可以整定suica 卡咁飛都唔駛買
26,7歲前 成日係關西機場訓
坐最早班車去大阪/京都
有朋友冇喼
過哂所有野直接上車
去到京都
建議樓豬搭peach仲好
12點上機,5點到關西機場
係飛機訓,落機就玩得
其實坐的士去臨空城d 酒店訓會唔會經濟d
自己衰on9無填針紙靜係得海關個堆填咗,但overall都smooth
臨空城d酒店先$500幾一晚
機場膠囊一個人都$300訓到頭班車 2個人都$600
訓酒店超碼可以訓到9點幾10點
唔熟路就住機場地附近一晚先,最少唔洗擔心趕唔切。其實第二日行outlet都好,一開始就買左outlet衫衫褲褲,之後行程去到市區就可以繼續買,唔會以為自己去outlet時可以買類近而唔係市區買。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞