[加州得力星雲浩騰] 十一月九日谷草九場賽日討論區 I

904 回覆
1 Like 2 Dislike
一個月可能廢事住
狗會包埋佢酒店錢算
懷念劉泓 勞景揚
好似唔係個個騎師接受到啲狗會宿舍狗會宿舍太舊
浪漫勇士幾fir
Fit
鳩槍出閘勁快 其實今日課閘唔係真係咁差

論文 桃花雲 皇者精芯都ok
一代天嬌麻麻
何妖都冇試
飛出去㩒實
咁試法唔包尾就有鬼
嘉應點睇
“In these conditions, he wouldn’t give me everything. When I wanted him to quicken a little bit more, he said, ‘no, no, not today, mate’.

“He looks after himself very well. He knows when is the time to go and not to go. He’s perfect.”

何妖做埋動物傳心師
走火入魔
水槍到時咪又話中暑
仲要好猛鬼
似hyatt regency
咁嗰日又真係睇得出佢燥到有啲唔對路嘅
係之後怯到唔飛柒啫
只要喺馬圈日子夠耐,就知馬匹轉倉真係一件非常普通嘅事,始終呢到無永遠嘅朋友,亦無永遠嘅敵人,大家合則來不合則去,況且馬主話畀係自己畀錢養馬,自然有權幫愛駒揀畀邊位練馬師訓練,若然唔滿意,自然有權轉倉,筆者認為合情合理。不過,最近筆者收到風,話有位馬主想讓旗下一匹季內輸咗兩場嘅短途好手轉倉另謀發展,最後竟然驚動競賽小組展開研訊,最後唔知係暫時唔批准呢項轉倉申請,抑或馬主改變主意,呢件事目前係不了了知。

其實聽到呢單料,如果問筆者,當然替呢匹短途好手嘅練馬師感到可惜,話晒自己都幫馬兒攞咁好成績,今季只係輸咗兩場,仲要因為形勢先輸,幕後唔諗吓咩叫無功都有勞,就咁拉走,真係有啲無情。但另一邊廂,如果係純粹唔批准今次轉倉申請,筆者又覺得呢啲介入有少少多餘,事關交畀邊位倉主訓練,絕對係馬主嘅自由,即使箇中原因有幾千奇百怪,都係無問題,後果自己承擔就得。

原文網址:【賽馬以外】好爸爸紅衣醒神都畀轉倉 點解佢唔得? | on.cc東網 | 馬經 | 新聞專欄 https://racing.on.cc/news.html?articleId=bknrac-20221107170436581-1107_01002_001

蟲草?
現役欄主邊個練大賽馬勁過喼神
而家情況好似同軍事出擊轉比方狗差唔多
告仔?
隻馬年紀大左 對環境好似仲敏感左
到時走隻9寶出來
有冇故事聽下
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞