[加州得力星雲浩騰] 十一月九日谷草九場賽日討論區 I

904 回覆
1 Like 2 Dislike

川河系新馬擺落黎昭昇度
佢啲推騎仲係好幼嫩要多少少磨練先得,帶個花瓶返黎咁同中二禮有咩分別
黃智弘唔知得未
今日泥地爛枝槍咪又係焗住要試閘
包大尾返嚟
有落雨咩
見塊地太爛由佢順走算啫
唔代表d乜既
不試不試還需試
到時12月大雨就笑撚死
隻金槍分多幾蚊
落雨咁福逸100%
據知今早因為泥地狀況關係,「金鎗六十」想轉改出試草閘,但最終被拒絕。
60試閘包尾
益左港隊啦
日本馬游水冇咁叻
當出嚟跳三段
金鎗下場點會唔輸?
對住堆垃圾四歲馬 證明唔夠輸撚硬
上場贏隻廢馬少少 吹大咗輸撚硬
日本大軍嚟挑機 剩係識贏本地廢馬輸撚硬
何妖剩係識大外一氣 前面放頭馬好勁輸撚硬
試閘試得唔好 狀態唔夠輸撚硬
走入裡面搏慳位咪得
你做乜
塞車又會俾人屌
日前抵港的澳洲騎師麥利奧今早(8日) 首度在沙田馬場進行操練,騎者全朝只考驗希斯馬房「樂天派」一駒,人馬在跑道快跳一課。麥利奧在試閘前表示,雖然以往從來未曾向馬會申請本港騎師牌照,但早前接到馬會受薪董事貝義理來電,對方邀請他來港客串,加上他一直有留意本港賽馬,希望可以多方面發展及挑戰自我,因此很快答應貝義理,決定前來香港客串。

麥利奧早上在騎師經理人Roy陪同下,跟不少練馬師見面及自我介紹,以擴闊社交圈子,爭取更多支持。被問到是次客串有何目標,麥利奧表示會好好享受這次旅程,不會給太大壓力自己,盡一切能力,將他最好一面展現出來。騎者續說,來港前曾在澳洲跟部分曾經在港發展,並取得好成績的騎師,如岳禮華、柏寶、韋紀力等人交流,他們都對香港有相當正面的評價,故很期待周六(12日) 在沙田馬場的地標戰,麥利奧當日共有4匹坐騎,包括容天鵬馬房「逆市奇爸」及「皮具之星」、姚本輝馬房「魅影獵飛」,以及高伯新馬房「陽光傳奇」。

本年度國際騎師錦標賽將於今年12月舉行,麥利奧有機會代表澳洲參戰,他說期待首次角逐這項盛事,還有希望在香港國際賽事中得到坐騎。麥利奧又透露,太太及兒子亦有陪同他一同來港,在港逗留期間會在沙田一間酒店居住,有機會在晨操時段,帶太太和兒子到沙田馬場遊覽。
集合返咁多季嘅質疑聲音
大交合預報星期日落雨 快地精輸撚硬
狗會連宿舍都無
怪物「航線」2.5%股權今晨在美國堅蘭拍賣,結果以460萬美金成交。
10%=1,840萬USD,咁成隻馬100%=18,400萬USD,即係幾多HKD🤯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞