27歲女生分享6個即將踏入30歲的恐懼!

134 回覆
34 Like 194 Dislike
減價
男人的確唔會驚 理性好多
Problem solving 勁過女人好多班
我已經努力食菜同yogurt架喇,係呢排冇節制烤肉先搞成咁
醫生話最緊要唔好出力谷屎,多菜少肉飲食
試下yogurt都有幫助,少硬屎就少肛裂,少用力就少痔瘡
女人30歲又真係貶值得好快
其實完成哂以上既嘢 都係會迷失
大把明星30以上生
真係 反而男人年紀愈大愈有味道 三四十歲都照溝到女 女人三四十歲就人老珠黃
男生驚條鳩唔夠硬
都係嗰句,所謂男人越老越值錢、30/40歲後至係黃金期,
有錢、上到位起碼中層管理層咪得。

30/40歲上唔到位仲做小薯?根本咩都唔係,仲慘過後生嗰陣,因為咩「莫欺少年窮」、「未爆seed潛力股」既籍口已不適用。

而香港3x、4x歲男既月入中位數 ,係大約$25000,即係有一半3x、4x歲男係月入低過$25000,所以有幾多中坑大叔係「上到位」,自己唸下
臭閪30歲前死咗就唔使驚
弱智係少啲恐懼
大把女唔想面對,以為自己三四十歲仲可以easy mode 睇個post d負皮數同頭幾個留言就知,spin個風向去男人到,話男人仲慘 宜家咪俾你easy mode下,過多五年十年睇下點
你太睇少香港啲賤種男 屎都要照食 連登都一大班人吹奏中女 justify自己食巢皮中女
第5個講咩架
有八達通都恐懼
你低賤自卑咪長期低位囉大把中佬日爽夜爽幸福賓州,你咪班中女咪家道中落囉
第6點係恐懼未諗到人生還有什麼恐懼

三十而立,加上社會對女生設下無形中的規條,人生過了一大半

四十歲就死?
每個人都有自己時區
有啲人係可以30歲前結婚生仔買樓
但可以好短命好快收左皮
有啲人好遲先做到呢幾樣嘢,但可以活到成8 90歲呢啲又點計

所以話大部份人思想都係好膚淺
30歲 人生過咗一大半

原來而家香港人嘅平均壽命咁低!?!
定係港女特別短命?
過30000已經接近經理位
接近四成人上到位都算多
現位30000已經好好 上少d lihkg返番現實

但係女人就慘得多
除左專科
搵得個兩萬到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞