拳願奧米加集中討論區54

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
剎那淨係輸過比黑木同有番記憶既王馬
好難評價佢實力去到邊
我還想要問你們咧
刹那無可能贏到催眠佐助,應該話除咗先之先同超肉體係無人贏到催眠佐助瞬係掩眼法令你睇唔到,催眠佐助係速度快到講明人眼睇唔到,我當你瞬睇到肉體都擋唔切

王馬自己話不壞防禦力得10而猛虎攻擊力有50,而猛虎普攻係完全打唔入尤里,你諗你
打有記憶王馬表現衰過小宇宙
我覺得催眠佐助唔可以當常態佐助
因為佐助無辦法靠自己入催眠狀態
常態佐助根本未到鬥技者見唔到嘅速度

另外 依套啲武術好明顯冇得咁去計數值
否則跟據依個邏輯 猛虎52倍肌肉 普攻已經係全漫第一高攻 咁尤里即係無敵
不過事實就係唔係 除非你覺得鍊獄啲人會高攻過猛虎
所以拳願依個賽制係有問題
第一唔可以殺人 殺人就輸
咁點樣去判斷勝負呢
一定要打到對面失去意識?定要打到對面投降
今場係亞當已經打到龍鬼係地下典下典下當佢十秒八秒都起唔到身
拳願啲裁判又唔會介入(以前講過自己淨係講開始同勝負已分)
咁西蘭花本身都應該好高攻嘅,但本身設定上依啲大舊佬戰力好難平衡,我哋應該唔會再見到佢兩個有機會打交,因為設定嚟講依家尤里真係一拳超人咁仲要咁高防,如果同龍鬼條廢柴打又要比主角贏會比依家阿當依場仲要難睇好多倍
黑木廢兩隻手指?
佢係打完牙打埋王馬仲行得走得冇咩大傷
sor 係三隻 不過之後佢點超速再生到咩事都無我就唔知了

王馬重係帶傷同佢打
屌 係喎
咁鐵頭佬硬爆龍鬼
唔想睇鐵頭vs不壞
二虎流 抱骨
唯一要講,就係亞當冇追擊
我諗係因為第一季尤里設定上0武術
所以唯有安排猛虎用普攻同佢對攻
佢高防只係講緊對普攻
唔包武術加成
而羅剎掌都算係非常勁嗰啲武術黎
合理推斷上係會破到防
阿修羅唔係畫王馬 ,都係場場精彩,而家場場一開波就膠化
我都係計最強狀態,常態佐助我會覺得弱刹那少少

穆德設定本來就同尤里力量差唔多,呼吸之山自己加埋尤里力量肯定高攻過猛虎
不壞根本唔係咩高深武術,純粹收緊肌肉,連煉獄雜魚都識人哋超肉體常態已經幾倍不壞啦
猛虎連王馬飛王芳呢啲武術高手都講明打唔入,關咩武唔武術事再講羅刹掌又唔係魔槍呢啲講過有破甲功能反而表現上係完全破唔到不壞,點樣合理推斷上破到防
得罪講句 初見條籤抽好少少至少亞軍
ching第一日睇漫畫咩
不嬲冇標明技能名就唔係同一招架啦
不壞=收緊肌肉 唔等於只要收緊肌肉就係不壞
否則光我唔洗搵王馬學鐵碎
自己收緊手部肌肉人人都識啦

拳願二虎流設定根本仙術黎
只要作者標明係二虎流 威力就會三級跳
冇標明二虎流就只係普通技
羅剎掌破唔到二處流不壞
只可以代表佢破唔到世界上最強嘅武術
唔代表啲乜

暫時唯一擋到羅剎掌嘅就得二虎流
所以打得入尤里我覺得好合理
除非拳願1嘅尤里識二虎流 或者同級嘅技能
贏左: 為甚麼這傢伙會二虎流???
輸左: 雖然很相似, 不過不是二虎流
巴哈版 我嘅超人
雷庵開解放一下攤死佢
再補句「噢 我手滑了」
真 抽去王馬個邊有邊個打唔贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞