瑞銀董事長:全球銀行家都「非常支持中國」,「我們沒有閱讀美國媒體,非常相信中國」

193 回覆
665 Like 18 Dislike
FT: His reference to the media was an apparent joke and a nod to earlier remarks made by Fang Xinghai, vice-chair of the China Securities Regulatory Commission, during a pre-recorded segment of the event.

曲直難分....
我都信佢地日日睇緊CCTV同埋人民日報
班鬼佬曲線係真
不過"buy sb's story" 本身係個expression黎,唔關用"story"呢個字眼事
另外上一代人會講「我buy你呀」黎表示 我信你 認同你 今舖我撐你 咁上下意思,就係黎自I buy your story
咩都唔識 見到個瑞字就搶閘
蔡少芬 : 上海好到無話可說

內地認為香港是國際金融中心的重要部分

而家又係喇
好好笑 隱約ff 左阿叻把聲黎講佢啲對白
非常支持,繼續沽必贏
佢曲唔曲我唔知

但story 本身唔代表乜野

基本上buy xxx story 即係 buy xxx bullish argument
UBS 好似係西九租左廿幾萬尺
出銀行本票果間都叫瑞士樂思銀行啦
屌咪即係我講嘅意思囉 我更係個成句係個idiom 你試下抽走story個字咁樣講 叻唔切
上次 snb usd swap 有成9間,有機會中。
語帶相關曲到直啦,頂級銀行家唔睇美國媒體新聞,講都唔信啦,Bloomberg 唔通係大陸嘅咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞