[美麗同享美麗宇宙] 十一月六日莎莎婦女銀袋賽日討論區 I

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
二重星球行頭100%
果日個地,路程,走位輸9晒,係輸埋比久保肉酸d
輸俾將王係天氣問題
輸俾九寶係何妖問題
嘈嘈嘈威哥練馬幾時到你班爛賭二阿支阿joe
今次撐你
唔講金鎗啦
傾返隻天份高算
無呢隻馬 答唔到你
你係抵俾人笑既。。。
The Committee, by way of written resolution, resolved to grant a Club Jockey’s licence to Hugh Bowman for the period from 13 November 2022 to 12 February 2023, both dates inclusive.

你唔係block左佢架咩
布文申報的最低出賽造磅為124磅。

大佬成場有一半馬唔騎得
我始終覺得柏寶騎幸運如意好過ok哥
Ok哥只係行運醫生
以為巴米高會先過布文
大賽騎師唔旨在一般賽事
之前嚟就算一般賽有接馬都9成唔去
又無咩問題既
潘頓得一個,場場都幾隻落班重磅
原定今晨(11.4)試泥閘的馬王「金鎗六十」,最終被安排退出不試,原因與今早泥地跑道受天雨影響有關。雖則如此,「金鎗六十」在11月20日復出參戰馬會一哩錦標前,仍會按既定部署多作一次試閘。

何澤堯受訪時表示:「今早我為牠主操,牠感覺甚好。一切都進展順利,牠感覺甚佳,我迫不及待再夥拍牠上陣,讓大家可再次欣賞牠的英姿。我很興奮,相信大家也很期待牠復出,畢竟牠距離上次上陣已有一段日子。」

他口中所說的今早實際是剛周二(11.1)早上,當時「金鎗六十」在沙田泥地跑道進行快操。

何澤堯續道:「牠仍然極具新鮮感,就恍如新馬一樣,速度甚快,完全不似一匹七歲馬。牠的步履依然十分輕盈。」

「雖然牠現在已變得更成熟,但在面對那天早上(10月18日)及今晨(11.1)的天氣(大風)時,牠依然會頗敏感。牠對環境相當敏感,特別是面對新環境時,不過牠往往能夠迅速適應,這是牠的優點。」

「每季當我再次上陣,都很想知道牠的近況,而我很慶幸每次牠都一切安好。我們會盡量令牠保持狀態,準備好迎接對手的挑戰,並會按照賽前部署,盡力爭取冠軍。」
但 123 磅都唔得
馬會短途 / 一哩 / 盃冇乜嘢可以俾佢騎
有ホ一
123超1都得啩
定係平磅唔俾超磅跑
柏寶都浪費左幾次,計埋之前威哥隻陽光仲多一兩次
布文贏果場事後睇最後機會黎,佢發揮得好咪抵佢贏
你啱
其實即使係班際讓磅賽可容許超磅要係121磅或以下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞