中國人:跟台灣人還可以吵架,至少還在同一頻道裡,跟香港人是雞同鴨講,完全不在同一星球上

213 回覆
651 Like 41 Dislike
講緊易同難唔係多同少呀

過關無剪撚爛你本護照同銀行無告你惡意提款都當你贏

你估老伯性bno住5年易定住中國走資易啲啦
就算網上香港人多數都係打NMSL 8964之類
懶得嘈
因為多數人用速成/筆劃
所謂嘅書面語好多字都好少打
拆字/搵字都慢好多
文革窮撚鬥死有錢人點切入去分析
所以你地支那仔
唔好試圖或企圖去扮香港人講野
我地一眼就講得出

香港人嘅講野方式唔係咁簡單就學到
另一角度,香港唔同佢啲野蠻支那賤蛆講就屈人哋外星,永遠都係人哋問題。而台灣人hea鳩你支那賤種就屈人哋係自己同種屈人哋繁體支那,永遠都係輸打贏要嘅賤種

共匪支蛆永遠都係匪,賊性不改,屌佢老母
連登仔淪落到要用呢d留言打飛機
講兩句就比人帶哂風向
清今次撐你
一個講國語,一個講粵語,點傾
佢哋一般都唔太抗拒大陸,大把台灣人寫大陸遊記
明白巴打,支那賤畜就係無文明觀,下下唯佢自大中國民族野蠻香港台灣你係中國人因而從屬匪共支那論,本身完全無尊重過人哋香港、台灣文化

同呢啲人居於地球隔鄰而被支那地緣政治屈血統論下長期欺壓,就係可悲
講同源性講民族性,香港同支那一定遠過支那同繁支

雖然支那每年派緊幾千件落尼洗血
連登仔成日上大陸網
用詞上係有唔同,但都溝通到.
嘻,台狗
最鐘意睇呢D大陸牛屎鄉下佬發表偉論

三句唔埋兩句就中國/中華文化掛係口邊當飯食

真人就係D指甲裙哂黑邊出黎同你講佢伯爺當年點打鬼子(實情比鬼子打到仆街)
係俄羅斯問題上,連德國唔100%撐美國都變德支
連登loser口中既根本冇左原本意義
乜中華有文化嘅咩?
其實你要屈香港同台灣同屬中華文化係OK ...
但到底乜撚野係中華文化,乜中華有文化架 係指綁個女人係屋企做性愛機器,定係日日落街做十次核酸
大家咁話
屌你大陸佬
而家中國撚有中華文化呀?
文革後已經無中華文化可言
其實佢係讚緊香港人,唔知點解冇咩人睇得出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞