做窮人真係好冇意思

290 回覆
1360 Like 19 Dislike
炒股
咪又係要錢
真 課個金都要後悔幾日
窮人心態
所以唔生仔就係唯一既反抗手段
有錢就係你玩車 無錢夾硬養就係車玩你
唔夠窮, 真窮食自助餐期待3個月, 開心3個月
娛樂唔一定用錢既,睇下你有冇興趣姐
做運動都可以娛樂 睇書又可以係娛樂 睇你點定義
真心放假想打多份part time 工。。。
反正都係屋企浪費時間。。
不如搵下錢。。
唔讀好啲書咪咁囉
窮撚充大頭鬼先會渣車

樓主識反思做人既意義 證明唔係無腦得晒 起碼識獨立思考
咁樣佢起碼唔最底層窮人 運氣好都可以翻身 至少去返食物鏈既中層
多謝你?
就咁睇你都幾辛苦 生活都算寫意
起碼有間屋比你睇電影
唔少人連自己一間房都無
屋企人係度打麻雀 嘈住晒
邊有機會比你睇電影
細過個時唔知自己係窮L
細過返到大6探親仲所以為自己人上人, 當時1991年大6一線city 普通人 500-600人工/月, 覺得自己好幸福好開心
人愈大個, 愈有對比, 就愈知自己係窮L, 深明窮L老豆老母正_ _
根住出黎打工發奮向上, 自己供自己, 半工讀大學畢業, 年年外遊, 試D自己細過童年青年中年未試過既野, 拓展哂眼界同知個世界真係好L唔公平好偽善, 有幾年係咁狂叫G幾靚咩價錢中女少女都食過, 不枉此生而家反而邪骨出火算, 其實個世界真係好L美好, do you understand, bro?
我既意思識咁諗
人就會上進心 代表有希進向上流 從而有可能改善生活
雖然識咁諗都好痛苦 定於食red pill
要課份10%月費卡
不了
如果知道自己又窮又廢, 又搵唔到另一半肯同自己過呢種生活, 又冇能力去改變, 就乖乖地認命

千祈唔好諗住求其搵個人同你生下一代, 要辛苦就自己一個辛苦好啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞