做窮人真係好冇意思

290 回覆
1360 Like 19 Dislike
然之後冇錢租車場鳩泊,阻撚住條街
應該算中等窮
其實聽上面班師兄分析 我係冇一個自己嘅興趣啫
試過唔同嘅興趣 但大多數都係三分鐘熱度
原來仲可以放2日假
都唔係好慘姐
大把工得1日假
其實你將全部精力放曬落搵錢到 除非智商有問題 如果唔係應該幾充實
你唔想out compete人地就一定係過peasant lifestyle㗎喇 錢唔會由天跌落黎 人地富二代都係靠個阿爺不停搵錢 take lead 做低競爭對手先有今日
我都試過好撚窮,本身屋企已窮,仲要有屋企人爭人錢。屌,我本身就唔係一個好貪心嘅人,但太窮真係搞唔掂,去玩都冇錢,雖然朋友話請,但都唔好意思,溝女更加唔使諗。

上一輩啲人可能會話,有咩問題?我細個夠窮。屌,跟本時代唔撚同呀,你以前十個可能八九個都窮,大家都可以有窮人嘅活動。依家,十個可能得兩真係窮(唔係話買唔到樓果隻窮,係屋企每個月根本冇多餘錢,隨時仲要親友接濟果隻),你係會完全同社會脫節。

依家屋企終於還晒錢,即使我依家搵錢唔多,但起碼每個月有錢淨,可以買自己想買嘅嘢,可以去下旅行,又可以有錢去試下發掘唔到興趣,已經開心咗好多。
補充:好窮果時真係好難搞,我依家興趣間唔中要會影相,買部相機加鏡頭,可能平極都要一萬幾千,對一般人嚟講,可能儲一兩個月錢就俾到,但我果時根本冇可能做到。
個人本身衰格 得個講字 又唔願意花時間去改
其實冇咩好分析
有錢人都比黨割9 菜 , 拎綜緩好過
屌你老母 窮撚生咩春仔
日鳩日俾人攤大手板拎錢
我頂佢個肺
前世欠撚左佢咩 退休無事幹日日玩鳩我
點解要咁樣搞鳩我屌拿星
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞