Rap爆你班連登仔

653 回覆
1913 Like 42 Dislike
YoYo real fake void full together inside out in the house
I go to school by bus.
No one will give a fuck
但連登最on9既rapper你地都認得

因為keep住果團火
即使你地都話錯
最比心機R爆頭寫歌語果個都係我 yea
,。。。。。。。。。。。。。。。
朝早
yo yo
早晨
yo yo

中午
yo yo
食飯
食咩好
yo yo

放工
yo yo
yo yo
D beat 唔怪得知香港無hiphop

你條廢柴憑乜撚野留3個reply
睇到咁high突然見到你條仆街
講到係威係勢 望真內容全部係廢
香港無hiphop因為果塊城牆
有你班冚家剷坐係上面長期乘涼
唔撚講笑我想知道咩係rap
定係你廢噏完潛水咁撚sad
香港接收容易實踐難
全靠香港人啲系性格
食住花生一班武林高手
叫你落場即刻調頭走
加幾個sosad係咪更有說服力?
等我整多幾個餵你食

香港接收容易實踐難
全靠香港人啲系性格
食住花生一班武林高手
叫你落場即刻調頭走
等我整多幾個餵你食

打碟師給我一個咇(普通話)

廣東話:
Yo.. 聽住啦
地盤瘦撚黎個feeestyle⋯

小朋友 你好似行錯路
Hiphop都唔識 我睇到燥
入黎打篇垃圾文 睇見咁多字我就頭暈
你D粗口 真係多 多過我地盤個果華哥
你話HK Hiphop無城牆
計我話係HK Smart boy大部份都太忙
我認我都唔係太聰明 但我番工太多時間 成日條條Fing
連登又係又多你依種廢青 無學識 黑白都仲未分得清
淨係識得屌屌屌 屌你老母照汗青

香港接收容易實踐難
全靠香港人啲系性格
食住花生一班武林高手
叫你落場即刻調頭走
等我整多幾個餵你食

廣東話:
Yo.. 聽住啦

小朋友 你好似行錯路
連登就係多你依種廢青 無學識 黑白都仲未分得清

香港接收容易實踐難
全靠香港人啲系性格
食住花生一班武林高手
叫你落場即刻調頭走
等我整多幾個餵你食

廣東話:
Yo.. 聽住啦

小朋友 你好似行錯路

突然比條地盤仔話我無學識 點解你條瘦撚講野咁老積
是非黑白我分得比你清 時事社交工作我更加樣樣精
要做一個廢青我無成本 但如果你係 我都無權管
望下個鐘發現差唔多收工 先至得閒屌下你地鬆一鬆

香港接收容易實踐難
全靠香港人啲系性格
食住花生一班武林高手
叫你落場即刻調頭走
等我整多幾個餵你食

廣東話:
Yo.. 聽住啦

小朋友 你好似行錯路

突然比條地盤仔話我無學識 點解你條瘦撚講野咁老積
是非黑白我分得比你清 時事社交工作我更加樣樣精
要做一個廢青我無成本 但如果你係 我都無權管
望下個鐘發現差唔多收工 先至得閒屌下你地鬆一鬆

算你今次有D質素 聽落都算有文有路
贈你兩句真係改善到 少左粗口都總算有D進步
我都要收工返屋企 理你都廢事曬鳩氣
Heyo

行開左兩日冇玩到

睇下有冇高手黎solo

睇左成十版都係冇料到

小學雞仲話自己識freestyle

暑期作業都仲未做

好心你收聲啦好唔好

咪再獻醜係呢一度

盞俾我rap到一棟都冇

再睇埋李白有咩警告

原來係叫我唔好嘈

真係笑死叫聲你大佬

唔diss又點樣叫battle

我peace就梗啦你班small potatoes
Yoyo
今日我地連登 好撚齊人
個個收工都上黎rap rap等屎忽冇咁痕 冇咁痕
呀芝呀draw嗰班 諗野真係 好!簡!單!
同啲rap開既 真係差好多班 好!多!班!
Hey thanks god it's Friday
Yo common go home and jerk all day
Hey hey.....
Heyo

行開左兩日冇玩到

睇下有冇高手黎solo

睇左成十版都係冇料到

暑期作業都仲未做

好心你收聲啦好唔好

咪再獻醜係呢一度

盞俾我rap到一棟都冇

再睇埋李白有咩警告

原來係叫我唔好嘈

真係笑死叫聲你大佬

屌你咩 數白欖咁數
Yoyo
今日我地連登 好撚齊人
個個收工都上黎rap rap等屎忽冇咁痕 冇咁痕
呀芝呀draw嗰班 諗野真係 好!簡!單!
同啲rap開既 真係差好多班 好!多!班!
Hey thanks god it's Friday
Yo common go home and jerk all day
Hey hey.....

I go to school by bus, 我完全唔知你up乜
數白欖就係咁簡單 跟住你嗌好!多!班!好!多!班!
其實我有個小小建議 不如開番個TG群組
等班契弟算死草 齋睇字 又無譜
廢事腦殘班巴打屌老母
Yoyoyoyoo
就快黎到收工時間 係時間去嘆
嘆支82年既酒 佢無比時間沖淡
飲左兩啖開始wing 因為支野好鬼勁
勁撚到我條女幫我含撚條撚喺佢口中fing
大力fing fing到佢個閪樣即刻頭另另
大力另 另多兩下chok啲精出我碌勁
Yo
頭先見住個傻仔一路口up up一路打緊9唔搭8既野,仲要陰陰咀笑,之後好滿意咁托一托眼鏡,9成9都係你地班死on9
yo yo yo
check it check it
check it out, yo
yo yo yo

yo yo
你條傻仔係度獻世
唔識hiphop就唔好係度倒米
nothing personal , but it's your funeral
go home and practise your colloquial
yo yo
好少連登post 講rap title
樓主開post 吸引到連登仔
1000like 冇咩問題
rap 定 數白欖 都係創意黎
無需要同人比較就睇低
大家動動腦筋做個詩人
吟詩作對係連登
yo
Heyo

行開左兩日冇玩到

睇下有冇高手黎solo

睇左成十版都係冇料到

暑期作業都仲未做

好心你收聲啦好唔好

咪再獻醜係呢一度

盞俾我rap到一棟都冇

再睇埋李白有咩警告

原來係叫我唔好嘈

真係笑死叫聲你大佬

屌你咩 數白欖咁數

有不滿?battle囉?詞呢?
個 beat 下下都 1 .. 2 .. 1 .. 2, 然後放八個字入去
太似打油詩
不如大家試下
呢個 beat 會唔會型好多

有冇示範,(利申追緊post, 可能未睇到)
俺に相対する
お前に対する言葉
空いた口塞がらない

Yo yo
夢追人你J緊乜撚

明步結衣但原來係魯芬

講日文就唔好上連登

你駁唔撚到就呢下真

夢追人你爛屎忽

屙舊幼屎都日落黃昏

我詩人李白叫你去訓

訓完醒翻就打翻中文!
Yo yo

笑到仆街
yoyo
連登仔~有樣睇~連登仔~有樣睇~

三唔識七機會難得
教會李白師兄都出黎噏
我相信今鋪唔會係運桔
連登仔比心機一定唔會甩

連登仔~有樣睇~連登仔~有樣睇~

毒撚剩係識得個淫字
難得李白師兄放低吟字
雖然唔係講緊乜嘢正義
但都未嘗唔係一件好事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞