[突發] - 百佳送貨佬成板貨推入鋪失平衡壓住客.

391 回覆
163 Like 19 Dislike
屌嬲
拉鳩地心吸力未

單係2022已經有
冧吊船
冧大閘
冧螢幕
BU Link, 拉落去 1st Post.
https://m.facebook.com/10GMF/
壓住左郁唔到又點過度活躍
多勞多得,我2年前做係呢個價
1個跟車加1個司機就好似$350一轉
2個跟車加1個司機就280左右一轉
一轉車可能走3間唔同區嘅超市
我上次就唔好彩
一轉車去完荃灣再去柴灣加上果日係咁落雨
主要睇下倉果到點樣派單

總結:閪工黎,做地盤好過
講咁多,你課咗幾多比人?冇足夠收入邊夠人跟啊師兄

唔夠人,唔係選擇性報,仲可以點大包圍
好大力
無妄之災
算係咁啦
即刻掉晒啲貨落地救人
俾著某國理得你
好走快兩步
古天樂走得太前
其實送過貨都知,香港人見你推住咁多野無危機意識,係要同你爭路,左攝右攝
仲有新聞機構咩
百佳話冇大礙

百佳超級市場公共關係部回應本網查詢時表示,一向注重職業及店舖環境的安全。有關事件發生於9月21日元朗鳳翔路店舖,運輸公司員工運送餅乾類貨品入倉途中,貨物不穩導致傾斜並壓向當時正在購物的一名顧客。

店舖經理即時上前處理,並安排同事陪同該名顧客到醫院檢查及出院回家。事後百佳亦有致電慰問顧客,得悉顧客並無大礙。對此事件的發生,該公司深感抱歉,並會檢討運貨流程並與相關公司再作跟進,避免再次出現同類事件。
留港的後果
係倉果到會有人
砌好一板貨再wrap少少保鮮紙
然後就推入貨車
到落貨果陣送貨佬就將
板車d貨逐件逐件咁
搬去籠車再wrap保鮮紙
先至推入超級市場
片入面果個人應該就隨便
將板貨就咁推入超市
咁岩可能上重下輕又疊得唔好
咁就失平衡

btw,應該無固定嘅帶
起碼送返一萬現金卷比人啦
元朗国你唔好期待太多
你講既固定帶係飛機帶
呢d木卡板唔會有飛機帶 只會用保鮮紙圍圈包
一黎放水 二黎有彈性 三係透明 睇到入面既貨 四係貨紙就咁拍上去貼條膠紙就好實 五係要攞入面d貨就咁用戒刀戒開拎完用膠紙貼埋就得 好處多到你想像唔到

至於飛機帶 一般係飛機貨/大型不規則既貨 例如水喉/鐵支等 裝上open top既貨車先會用
因為飛機帶好撚實 基本上索實左就唔會移動
但壞處係
一貴到仆街 二 太實會整凹d貨既外箱
所以如果用飛機板要索飛機帶 一定會落紙角保護住d貨
(紙角都好撚貴, 但好撚硬 用黎打人同用水喉通打差唔多痛)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞