[MIRACLE] Oh My Girl討論區 (59) 我愛WM

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
歌揀得好唔好根本同資源唔太掛勾
大把霉團d歌都係一流,不過無人識就無人聽

數以月計都唔CB一次就係錢問題喇
開始覺得森系主打可能唔會再有了 覺得年紀大左令WM/佢哋唔係好敢行番
咁佢哋又未霉到果個Level 一年一Cb 如果歌好 d fans流失都冇咁快 但宜家...
真係風頭火勢 下次團Cb就知WM想唔想提早執笠
唔會啦 連Arin都成熟了 Fifth Season應該係絕唱了

以前就算冇華麗打歌服 其實都各有各靚
最驚係WM真心覺得Real Love Selfish好聽唔係hea揀歌
今日都有聽SSFWL 真係連Instrumental嘅每一個Layer 每一粒音/鼓點都好值得欣賞
Bon Voyage 類唔得咩
唔識反省 咁抵佢執啦
fifth season 同 closer 2揀一好難揀
計埋solo 咪依個絕唱

團cb應該真係fifth season
好似真係零消息
Closer係好 但對我嚟講唔係成日會想聽嘅歌
宜家最常聽佢哋嘅歌都係SSFWL同Twilight
SSFWL嘅地位係不可超越咁高 Not even close
SSFWL最神
但我想見多次Secret Garden 呢啲勵志歌
guerrilla當唔當森系歌
有森系core係入面
我聽b side 多
Swan ,flower tea,tropical love,illusion,shower
咁多夜鬼

今年仲聽最多SSFWL 近3年主打車尾燈都唔見
上次個fd見到我睇mv
話乜你鐘意班女咁老嘅
頭先去睇一睇
發現自己愈來愈少聽佢哋啲歌
我要求好低:唔好再揀一首同一句無限loop嘅歌重要嗰句唔好聽,唔要嘈rap, 唔要心心心嗰啲噪音,多少少有意義歌詞得唔得
real love開始,selfish更加嚴重
千揀萬揀揀個爛橙
Dolphin咪主打
Twilight 知音
近期啲歌最愛呢首
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞