[KPOP] K-POP 2022討論區 (53)

1001 回覆
3 Like 18 Dislike
造假團+有啲幾靚女+幾好歌
人地都講明唔係指你抄唔抄
係話靈感如果係人地隻舞 咪加credit囉
佢地隻舞咪有Josh Smith credit
你擺愈多片出嚟共沉淪
愈睇到你個vata oppa咩人都無credit過
推件韓C 抵啦
19.57係音源分(60%)
? 係評審分(40%)
音源第三既人除非評審係負分,否則唔會拎唔到獎
itzy唔係一定偷,但佢個分要高maria至少10分
呢段片係2018 仲早過say my name
咁存唔存在係John smith獨創加上John smith有編say my name比番credit佢好正常
而smf個mission係講編舞 佢自己都無提過係原創咁John smith係咪應該比番credit上面條友
純粹係睇完第一集由JJ隊長再加之後MVP dance crew有講編舞點先算係抄襲 另外就係佢地有講番如果覺得對方有抄襲應該係大家先了解去傾 唔係人黎就公審 先覺得一黎就擺上台做法唔岩啫
韓C 犧牲自己造話題
佢拍拖有冇上嗰邊熱門
兩舊屎中間贏咗 開心定點好
John Smith點會知smf節目用咗佢嘅編舞 smf最多未韓國人/追kpop嘅外國人睇
成件事係因為ATEEZ成員係台上面做copying手勢先傳到外國俾John Smith知道 跟住就講佢自己立場 就係希望對方俾返credit
連本身編舞個個都唔知自己編舞俾人用咗 何來大家先了解同傾件事

我見過有版本話vata有講過係原創 但係唔肯定係唔係真
不過你一個跳舞比賽 唔用原創嘅編舞 用其他人嘅編舞都好笑啦
https://www.instagram.com/p/CjhoHLoumvD/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

你條片最signature嘅地方,係moon walk? 仲有好多head isolation
但Say My Name嘅編舞下身無做moon walk喎
亦無明顯嘅head isolation
至於其他手部嘅動作咁樣叫似咩?
tWitch個動作講明係扮推住架shopping cart,佢係運用咗好多跳舞技巧去做出日常生活動作
即係你而家嘅意思係Vata同John Smith嘅編舞撞咗
但其實兩隻舞都似tWitch shopping cart
而John Smith都無畀credit tWitch
但一嚟就話Vata抄?
咁而家Vata話自己inspired by tWitch未呀?
唔係嘅話,你搵一條你覺得動作同兩個編舞都似嘅片,就想原告變被告?
兩個厚唇油妺
骸骨收聲
好多c油
minji屌打...
你Kep1ian捧返小婷喇..
張元英敢唔敢表態踢肥LIZ換小婷?
關Liz咩事..?
關Liz咩事
反埋金采炫金多娟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞