見到隔離po 有人考車遇到唔公平嘅狀況,有野想講

160 回覆
320 Like 30 Dislike
咪玩 五寶
ICAC話事人轉左人
不過我嗰單唔係我錯
所以可能網開一面
咁講法無人合格啦
不如諗下點解係針對你
總之遇上啲不公平嘅事就盡量忍
而家任何嘢一嘈起上嚟
佢一認住你就玩完

我考牌冇問題 淨係知道潛規則係咁樣
唔公平當自己唔好彩食咗佢算數
反正投訴都冇結果
執意要投訴 俾你考多100次都冇用
有個 frd話之前俾人 fail 左交通燈前踩界,落車影哂相冇踩界。投訴考官之後運輸署叫佢再考過
上面係帶出 就算件事你有幾啱都好
你係冇得投訴
投訴到最後 贏咗場交輸咗個考試
唔通同你講公平咩
架車break成點?broken down?
咁都pass係有啲料到
我都係被考官屌住pass
除咗指示路線轉左轉右果d,考官一句野都冇講過,一tick pass
我之前考跑馬地 個考官都係話我過死車留得太多位 佢咁樣講我諗住死梗 點知得左
我嗰陣個考牌官考緊嗰陣出聲教埋我點再揸得好啲提醒我之後真係自己揸車有咩要注意
唔駛屌,全程同佢吹水一樣pass(聽佢發表偉論))
香港近年真係好少人1-2次就合格
近幾年先學車嘅,唔係駕院果啲考兩次係基本

p.s.話靚女一take pass係連登毒撚鳩噏
識大把女唔跟駕院都唔係一take
實有人話可能佢地手車太屎
唔通個個屎過陳嘉倩?根本無標準可言
80年代
果陣 聽講救火 要比錢
果陣 白人 直頭特權階級添
睇過 Hollywood 講80年代既片都知
全美 全英果陣 仲係有錢大哂 殺人唔係出名既就無事
其實考車牌真係好公平,我老婆就係一個活生生既例子
今年2022年,我老婆普通人一個

介紹完背景就講返正題,因為我之前考車fail 左,我就同老婆呻俾個考官刹停左,心知fail 之後就死死氣揸返考場。

但老婆竟然同我講,當年佢第一次考車,好撚緊張,之後一路考個考官就好似躁狂症咁係咁屌佢咁唔得咁唔得,之後仲踩咗一次break,之後考完我老婆以為衰撚硬啦,點知竟然pass左

聽完我當時真係屌左岀聲,未聽過考官踩咗break都可以pass到,當然點解pass 就大家明啦幸好我老婆本身無車,所以無做到公路炸彈。

世界不嬲好公平,希望嗰位師兄下次試吓變性,考官就唔會吹毛求疵
珍 成件事太主觀 一定有唔公平成份
永遠淨係覺得自己無錯 錯一定係人地
屋企長輩d朋友度聽返黎
講緊7幾年貪污最嚴重嗰個年代
高層同家屬係可以直接拎車牌
on9,你老豆有好待遇唔代表出面開post 果條友受不公平對待

有冇睇呀
果條on9 問點解無車要望盲點
咁你老婆第時揸車咪變公路炸彈囉
考得車牌第時點都會有揸車嘅機會
#43已經講左我講千個正評嗰個,唔係負評嗰個

唔該你就算係p牌仔都唔好未搞清楚就岀黎柒啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞