施永青:現時最需要做的是盡快補充流失了的人口,讓香港人口盡快回到750萬水平

166 回覆
6 Like 281 Dislike
佢究竟輸緊幾多 搞唔掂就賣盤啦有人買既話
係呀係呀補充奴隸幫襯你呀嘛屌你老母
每日引入強國人囉
每日一千,十日都一萬人
補到30萬中產先有用架
補30萬乞兒落黎食資源死得仲快
每日150
每日1500
根本有料唔黎香港
黎左 當跳板走去第到
我係大陸唔會放人落黎
你睇大陸人口萎縮 無人口紅利
好多野不進則退緊
香港同大陸越係緊密 受影響越大
係咪想響其他第三世界吸引人才?
走果d 仲要勞動人口
反對聲音不多,因過去發聲反對的,都已被消滅
專收廢物推動經濟
支那人口就係人才 我地走先啦
on9梗係千奇唔好起公屋, 的專才黎香港梗係淨係俾租買私樓, 有熱錢有人才, 香港羸
唔係講笑,要潤嗰啲,成本最低最近嘅就係香港,開翻關後真係可能一車車落嚟,冇大志嘅咪落嚟食一世政府囉,有大志嘅咪拎咗香港身分證再潤去其他國家囉
連一些一向都反對輸入外勞的勞工團體也沒有提出異議。

獨立工會都死曬啦
快d將大陸d盲毛窮撚落曬來香港拿老綜拿公屋

美麗新香港前途無限

掂曬
下 唔係無人移民架咩
香港有人口流失,我們就先來補充人手。凡有僱主肯聘用的,都可以視之為人才,政府就可以發給他工作簽證,讓他們在香港生活。生活了一段時間之後,就可以成為香港永久居民。

一定無人成立公司「聘請移民」再收設幾萬介紹費啦
當年梁粉條柒頭仲話送機票比人走
香港根本唔使咁多人四五百萬係最理想
權力無限廷伸既國安法,, 清零政策, 是但一樣都搞死香港.
有能力移民果班好多都係專業 / 持學位勞動人口
「人才流失」講成「人口流失」已經有水份
政府仲要話睇唔到有咩移民趨勢
清瘀血少不免
要咁見人把撚咩你都冇地方俾人住同生活
大陸大城市自己都推政策搶想要的人才,你話想開實放俾香港咩,到時放多一倍單程證都幫唔到佢托樓市,到時候真係聖誕快樂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞