Dead Space Remake最新兩分鐘預告片出爐

56 回覆
13 Like 2 Dislike

https://youtu.be/cTDJNZ9cK1w

HUMANITY ENDS HERE

玩完12月隻The Callisto Protocol就輪到呢隻
玩埋就到RE4
有得pre-order
實體版,主機 $69.99,PC $59.99
DELUXE版,主機 $79.99,PC $69.99
Dead Space Collector’s Edition $274.99
https://www.ign.com/articles/dead-space-release-date-collectors-edition-ps5-xbox-pc
舊版畫面都唔差 有必要重製咩?
舊既好似得ps3 渣喎,玩慣ps5 玩唔返轉頭
PS3、Dead Space都唔細喇
係囉,同無哂新鮮感囉
2022年啦
幾個月都有恐怖game玩
呢個系列同黑街聖徒差唔多,續集冇新意或者加嘅嘢唔吸引先收皮
Reboot賣返一樣嘅嘢可以有乜期待
續集(特別第三集)的確係玩唔出咩新花樣, 而且越黎越唔恐怖
但第一集又真係好經典既
又可以吸引啲未玩過既人, 玩過既可以用2022畫面重新體驗都好既 (起碼我覺得值得remake過the last of us part 1先 )
DS1壓迫感真係好重, 仲好記得頭幾個章要去醫療區周圍都係屍袋
有pc 有Xb
其實如果第3集無咩新野都唔太失敗
係失敗在佢改得太on9coop搞到唔恐怖
又夾硬加埋d on9三角戀劇情落去, 有d任務你單人又做唔到
d關卡設計又悶
而家出返第二集BB頭怪會唔會畀左膠批鬥
我覺得太早重製
第一集其實仲係好靚
以前玩個陣覺得佢完全無hud 個投入感真係勁好多
其實第二集個平衡做得幾好
第一集其實好簡單, 90%場景都係密閉太空船, 主角又啞既(但我自己覺得咁樣好壓迫幾有氣氛)
第三集就格局大到有啲失控, Issac一個都已經遇神殺神, 仲要coop
Tlou horizon 都remastered
點解呢隻唔得
DS1係神作
DS2都唔差,但氣氛已經冇DS1咁恐怖
DS3只係隻垃圾FPS
DS3畀EA玩爛咗之後就冇DS4...
知唔知EA玩爛咗幾多隻game,幾多個工作室...

食屎啦!!!垃圾EA!!!
唔使指意再呃到我一蚊一毫!!!
請支持Dead Space原班人馬制作嘅The Callisto Protocol

已經預訂連季票版

有玩過DS1嘅人 千其唔好再送錢畀EA
EA games - Destroy everything
有啲道理
DS1唔敢玩落去
雖然對The Callisto Protocol比較有信心,但今時今日唔敢pre-order
dead space 3出完個dlc就連故事都爛埋尾
十月玩scorn好過啦
dead space冇重製需要,完全冇驚喜感覺
利申:玩曬三集
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞