杜汶澤︰很多國家會以自己的壯麗山河為榮,我卻覺得人類聚居的地方最重要還是情。

64 回覆
23 Like 67 Dislike
如果英國佢搵到錢我諗佢即刻去
台灣想食似樣啲嘅香港野都難
明明地理位置咁近都做唔到
加拿大,英國反而有
又係你隻奶台狗,高雄人習慣揸車起個捷運少人搭呢啲係咪盲目發展?仲要起埋個輕軌但大家照揸車返工
去人地地方住唔刷鞋先唔正常喎
我去d人移民去德國屌返cdu,spd仲得
杜生知唔知國旗歌首2句係咩

山川壯麗,物產豐隆,炎黃世胄,東亞稱雄。~~~~~~
原來講呢句嘢就係奶台?
其實要諗下點樣減少d人揸車,唔係話人嘅習慣所以永遠一成不變
老老實實
如果劉華去強國咪又係同杜狗係台灣一樣待遇
睇人㗎姐
咁刷鞋肉酸左少少喎杜狗
好多柒頭又想啲明星反共, 但又唔想佢哋搵到食, 好撚弱智, 人哋起碼拎啲錢出嚟搞下獎學金, 幫下個在台港人畀下醫藥費
一百萬,不過係台紙唔係港紙,五十個人分
你係咪以為高雄好似香港同台北咁
人口係咁北移,市政府負債勁高,起完一堆嘢係度又冇人搭,其他市我唔敢講,但高雄人根本習慣出去就要揸車,唔係話起完就會改變到
勿以善小而不為, 勿以惡小而為之
最好笑係成班柒頭當自己鍾意嘅明星幫中資公司賣廣告/上TVB就幫口話搵食啫
而家喺香港見親台灣貨都差唔多貴過日本貨
無得改變
揸綿羊仔太方便同成本低
最美…人
佢只要唔塞車都唔會變,不過其實台北咁多車都一樣大把人自駕
不過佢又唔算過度發展,只係呢兩年疫情仆左
不過搞唔清發展同過度發展分別,又搞唔清債務同還債情況,講又老又窮就得
所以要有唔同措施鼓勵高雄人用公共交通,輕軌客量呢幾個月升緊

台灣人口愈黎愈老化,交通意外又咁多,一早要大力發展公共交通
一見杜狗講野就知又係幫台灣人打飛機
唔計政見佢都本身係鳩佬黎㗎啦
奶台撚:樓上好多blocked user 啲五毛衝曬出嚟
唱好新加坡
佢D文筆好撚似洋5毛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞