台灣200萬人「拒針」 一劑新冠疫苗都沒打

112 回覆
193 Like 4 Dislike
解决到打針 好值得
所以咪話打乜叉放過細路la
依家萬七點
全世界醫武肺都係自然療法咁款
速剪囉
台灣唔知有無
香港一定有

https://lihkg.com/thread/2657170/page/1

高溫燒滾了我

1 年前
1. 毒針打死人
想問anti-vaxxer, 係咪打完針嘅人十四日內/短時間內唔可以死
如果唔係就關疫苗事?

同埋你地點樣先會認為 接種後死亡係其他原因而唔關針事?

利申我唔否認疫苗會有副作用,甚至有機會會有嚴重嘅副作用

2. 冇長期副作用data
想問你地要幾多年嘅data先被說服到?
五年?十年?
咁點解唔係再長啲時間?
原因係咩?
你地條線set咗喺邊?
唔打針唔檢疫
好多人失業架

Gchi 永續,最好全港日日檢
用Paracetamol/aspirin 已經係現代醫學
呂丹宜:「我們唯一的一次比較嚴肅就是,女兒跟我威脅說,妳不去打妳沒有黃卡,以後妳不准,妳要出國不行出國。」

唔係有堆國家唔睇疫苗咩 點去唔到
香港:唔俾你入境咪得
0針,呢兩年已經慣哂
從來都好憎去餐廳食飯,又貴又唔抵,同屋企人慶祝郁下都2-3k落樓(通常我俾),同朋友就人頭500-800
依家名正言順買料o係屋企打邊爐又得,買海鮮簡單煮下又平又好食,開支紅酒白酒慢慢食慢慢嘆,1k買食材真係食到死
公司無要求打針,午餐就搵坐位擺露天既食肆(例如冬菇亭),唔使掃碼既
剪開頭髮果間好熟,從來無要求掃碼
呢兩年攞正牌唔使出街可以避世隱居,儲多好多錢等機票平就出去玩,有時反而唔想香港取消疫苗通行症,可能我真係太摺,覺得依家既生活係最舒服
0 針多個藉口推左唔少飯局
食左兩喉糖就好翻
自然療法都唔算
醫生無睇藥無食呢
全家中招,最少事就係 0 針個個
但佢係台灣
現實係疫苗證係599嘅產物,無公眾衛生緊急事態,港共一係對外宣佈香港仍然受武肺嚴重影響599持續生效但經濟肯定仆街,一係就另外立法等人JR,否則根本拖唔得耐。
美國自然醫療醫師呂丹宜博士:「最重的就是心肌炎、心臟痛,王醫師的診所是發現那種手抖,抖、一直在抖,她(病患)就打完之後手就這樣一直抖。」

之前睇過訪問佢條件
當時佢有部分回答得幾ON9

利伸: 未打
睇字都知弱智
我同你差唔多,唯一有樣唔同嘅係頭髮本身都係自己剪

依家生活都幾寫意
台灣咁都得200萬人唔打?
香港係焗到人失業
根本無得比較
好難得
點解可以中3次噤多
想知,講多少少?
邊到使幾百
我搵到果個都係180, 仲要剪得唔係太差
另一個我無剪到既都係200左右
無聽過要收交通費既
但上埋門剪正常都要俾貼士la
你係唔係真係剪過架
前陰自己剪到, 後面真係搞唔掂
頂左兩個幾月都係搵人上門剪
成個朋友圈得返我0jump
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞