【心思思轉用必睇!】SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4 體驗&評測 - 萬5蚊值唔值?

41 回覆
2 Like 17 Dislike
打機黑邊,細mon睇片黑邊,打字難打唔好用,跟本就要人就機,欺騙自己忍得到,其實降格自己使用體驗,如果iphone係咁連仔一定鬧到佢體無完膚。
不過我成日睇字,check email,睇pdf,放響褲袋嘅大mon係爽嘅。
可以試吓用小米fold 2

小米應該滿足到你雖然係大陸廠

希望 三星學吓小米個設計

不過可能個mon要縮細少少

Samsung Fold 4 vs 小米fold 2
https://lih.kg/3168378
不考慮支
折痕
邊度鄉下
我知道你唔考慮

但係我想睇你睇吓佢個設計

係咪就係你心目中嘅心水

https://youtu.be/p-Z1n0aMxos
如果佢唔係支

我真係覺得佢有啲位

設計好過samsung
我心目中係捲軸mon,不過近排部機壞左等唔到所以買fold4玩下
條痕平時真係唔覺
有時打機要打橫部機 唔玩合埋果時又唔記得左打返直部機先合得
出面街價邊洗萬五 不過用得iPhone耐左 又邊會留意街價
其實我都覺得捲軸好似可能啲

為起碼冇條痕吖嘛
微波爐 500蚊左右有部
蒸爐 差不多
焗爐 600? 加加埋埋 當1800 蚊 (計多左)

一部 水波爐 5000蚊 有晒上面三部野既功能

一體化就真係要咁貴
個鉸冇得半開好多時冇用
同埋你買機除左硬件,仲有軟件,三星同其他software developer 整合到點都好過小米
冇必要用iphone來做指標
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞