【心思思轉用必睇!】SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4 體驗&評測 - 萬5蚊值唔值?

41 回覆
2 Like 17 Dislike
用zoom app,Fold機真係好好用,又唔駛開部電腦,不過電量消耗快啲,始終上下載要同時進行,變左同玩手遊耗電差不多。(1小時35-40%左右)
係衰太重。。。個mon真係好靚
唔係衰太貴咩........仲貴過pro max喎
Samsung 22U 229g / Iphone14PM 240g / Fold4 260g
話衰第樣都好D 話衰太重你應該用電話+mini重量比較就合理
太貴唔係佢嘅缺點,係你嘅缺點
啲app都係放大版等有專用版app先好用
睇完條片覺得似打手賣廣告多
只講好處 壞處冇講到
不過算啦 香港youtuber 大多係咁

btw 講番fold 4
其實係幾好 吸引到我用緊13 pm 都想轉會
但問題太貴 皮五野 我寧願13pm 加mini 算
收唔收錢就唔知啦 一睇人地都有講部機唔好處
13pm + ipad mini 性價都屌打佢
唔通要為一體化真係要咁貴
都係果句 你會孭個袋出街帶mini咪得
pro屌打mini係咪又帶pro出街
同類產品一體化或縮減體積都係錢黎咖啦
要彈係電量唔夠勁
又係你呀ching 部平板放唔放到入褲袋呀
帶袋出街又唔等於一定會袋平板
fold純粹多個選擇姐
用緊,摺痕完全接受到,但係好多其他問題唔係咁接受到。
例如貴
用過z fold 3 賣番出去 收番七千
z fold 4 唔玩啦 唔再捨得
唔係啦,部機太多問題la。用左一個月覺得有好有壞,例如外mon太細之餘resolution 又怪,用外mon開app好多都上下黑邊,基本上係細到大大影響正常使用,屈你開大mon。但係用大mon又有大部分app唔support, resolution 勁怪,睇片又用唔盡,好多問題要自己降格接受。好處就唔講la,大家都知道。
講到尾又係軟硬件唔配合
所以一向話出响iphone就好
ching你用邊個app會上下黑邊? 除左game或睇片 無一個app有呢個問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞