RAT+ve/初步確診/確診圍爐區 睇晒#1-#8再問(144)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
48hr內
咁多高官中咗 政府都冇停工啦
(一)將多個流動採樣站常規化為社區檢測中心及社區檢測站。連同現有的19個社區檢測中心及明日(十月七日)起在北角汽車渡海輪碼頭遊樂場新增的社區檢測站,常規化後,合共85個社區檢測中心/檢測站會組成社區檢測網絡,覆蓋全港18區及大部分港鐵站鄰近範圍。

(三)由十月下旬起,全部85個社區檢測中心/檢測站將提供兩級制的自費檢測服務,讓市民以更相宜的價格享用更快捷的核酸檢測服務作一般社區或私人用途(例如出行或工作證明)。確實推行日期容後公布。

https://www.info.gov.hk/gia/general/202210/06/P2022100600430.htm
你搵佢就24h內
佢搵就隨機
已解放了
屋企人中左收到哂隔離令
今日day6 我密切接觸者嘅檢疫令都未出
想問可以喺邊度追
有無人試過中完一個月即刻再中
想問下,公司要求我要有核酸檢測陰性報告先可以返工,如果我第六日第七日快測陰性之後剪咗條手帶,之後去做核酸仲係陽性,佢會唔會要我重新帶返手帶?
政府唔會理你
唔會
啱啱出左了
想問下Close contact 冇打針係咪要隔足14日
想問下有冇人覺得好似唔夠氣咁
由中左到依家差唔多好返都好似唔夠氣咁 爬上爬落都喘曬氣
康復左之後係咪要做返啲運動練下個肺
郭富城嘅弱
通常會係第幾日上門覆檢/幫手戴手帶 而家去到第六第七日咩都冇
利申:第二次中
出門食壽司郎啦
請問PCR test 陽性之後
如果無獨立廁所 會係day 1捉走你
同埋申報左之後 會係幾耐收到隔離令?
想問另一半確診,我係同住密切接觸者,上面講唔洗入營 / 跟強檢公告做PCR,咁佢填左張表申報我係同住人,我有咩須要跟進?或者可唔可以照常岀門口做自己野?
隨機
佛系等
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞