《披荊斬棘2》周柏豪超熱心教隊友唱歌

86 回覆
52 Like 13 Dislike
連登仔中意就得啦
Woo! 好多人睇!
07男新人唱功最屎就係佢
憑咩教林峰唱歌
人地唱功屌打佢十倍
佢之前都係死好命有hit歌先紅過下
偏偏賤種903就最捧佢
完全唔明咁既料都有男金
而真正唱得既陳伯冇男金
903真係好賤
屌好撚尷尬
903同連登仔最興捧埋啲唔識唱歌嘅唱作歌手
sls 佢唔羞恥㗎咩
林峯聽到周柏豪教佢嗰時 究竟係咩感覺
柒頭完全冇資格
唔覺得周柏豪唱返林峯以前啲歌會有一樣咁好聽
「放手~ 其實我絕~非~愛得不夠」
如果係周柏豪唱嘅話
ummmm。。。
佢唱歌咪沒有半粒星囉
屌 林峯一唱即刻幫我洗耳仔
多謝你欣賞!
上次唔知點解見到你其中一段片
然後用咗成晚差唔多binge曬
post多啲!!really like your channel
開心我啲片令到你歡樂!一陣有片出!
啲人用眼聽歌
唔係用耳聽
好撚老實,我冇睇片,但係唱歌呢家嘢,好睇感覺。
如果周柏豪真係覺得某個音拉長啲好聽啲,叫林峰改改佢,而林峰又接受,有咩問題

唔好話教林峰啦,佢教李克勤都仲得呀

大撚把唱片監製果D唔撚識唱歌,都教歌手唱歌㗎喇
何況,林峰又唔係專業歌手

估唔到成個POST咁撚多盲反
林峯駛撚你教
公道d講
林峰果段係執過既
林峯唔係專業 點先叫專業
「大撚把唱片監製果D唔撚識唱歌,都教歌手唱歌㗎喇」所以咪搞都個樂壇咁柒衰lor,靠post production黎tune晒所有唔好聽嘅野,監製最多係教佢地點樣演繹,執字等等,唔會示範俾你點樣唱

仲有,林峰唔係專業歌手?咁你都講得出嘅,佢唱歌嗰陣周柏豪仲幫緊陳光榮set緊機,林峰同周柏豪係同期新人,如果因為林峰演戲就唔係專業歌手咁周柏豪都唔係啦,戇鳩
戇鳩?首先我冇話周柏豪係專業,
前面有講,音樂係睇感覺,冇話舊人一定唱得好過新人。
冇人話新人唔可以同舊人討論唱法。
林家謙一樣可以教陳奕迅唱歌。
至於尊唔尊重,係睇過接收者點睇,要唔要擺老屎忽款定真係虛心聽意見。

林峰演繹方面就算70分都仲有30分可以執。
周柏豪用自己角度嘗試教佢某個字唔好拉長個音黎唱,又有咩問題??

記得就算克勤,錄首歌都有俾人教點唱法。
邊個位震音唔震音,拖長唔拖長都有講。

好嘅音樂唔係習近平普京,唔係獨裁呀。
音樂人都需要聽人意見去成長。
唔少識唱歌嘅人,都將自己錄好咗嘅歌俾自己屋企人/朋友聽,叫佢畀意見。
我覺得完全冇問題。

如果佢哋之間係同一隊,大家互相進步我覺得更加冇問題。

周柏豪係柒,係乞大家憎,但係呢件事我覺得唔應該盲反囉。
呢個世界唔係跑得快過保特先可以教跑步㗎
更何況林峰仲未去到學友eason/保特呢個級數,畀人改正下又有咩問題
下面另一個留言雖然係回應咗其他人,但應該可以解答到你嘅疑問。
林峯點會唔係專業歌手呀 自己睇吓佢啲live先啦 傻鳩唔撚識就收皮啦
陳柏宇同林峯靚仔過鳩柏豪啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞