俄羅斯新兵抵達前線基地: 一戰的步槍, 二戰的頭盔, 露天訓教

163 回覆
120 Like 11 Dislike
樓主假新聞西

俄羅斯新兵抵達前線基地: 一戰的步槍, 二戰的頭盔, 露天訓教
https://lih.kg/brDrROV
#39 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
蘇芬戰爭

好多蘇軍真係直接凍死, 唔係戰死
早幾年閱兵 , 二戰歷史方陣
AK47停左產好耐
好似話口徑太大,遠射唔撚準又好難繞到近距離開火。子彈又重過ak74好多,單兵唔拎得多
最主要係跟美國潮流,換小口徑步槍

依家俄軍/前蘇聯國家主流用緊ak74m,可以上戰術軌掛燈掛瞄準鏡

保養問題唔關用咩槍事,係態度
唔出大錢比後勤,唔洗諗保養得好
仲有 Lee Enfield
ERP system 做得幾好
bolt action
拴式步槍入面槍機最緊,膛壓最高 -> 制止力最高
服役最久的是舊大英帝國的李英菲爾德SMLE步槍
同莫辛完全相反,膛壓最低,槍機最「平滑」,所以射速最高。還要是雙排橋夾設計,裝彈量足十發亦是同類型步槍中最高
美國民間仲有生產(復刻)美國內戰前膛擊發槍, 用來收藏同玩歷史重演用
PSG-1, MSG-90, M110 SASS: ?????????????
俄羅斯早幾年自稱生產ak74m已經夠用到2040年, 暫停咗生產, 但好明顯實際上唔係

100蚊 一隻, 係咁上下質素
人地打緊仗,雙方隨時為左鼓舞士氣而發佈假新聞。宜家講依D根本多9餘,等佢打完先慢慢睇翻轉頭,一切都會水落石出。
我唔想知-.-
重話幫契弟清零帝打台灣,葉繼歡都有支AK47,今次契弟真係笑唔出聲!
係都bf 1啦
咪畀我講中,唔好話AK-12,俄軍前線應該已經冇哂AK74M / 74 / AKS74U,半年黎日日畀烏軍爆補給線銷毀/擄獲太多

已經要用AKM 前 SKS 中後呢個組合
一戰都完咗過百年啦...
清,依個世界講真話會比人屌。成班cctoy 打飛機正在興頭上,你一盆冷水潑落來,佢地實惱羞成怒,話你係5毛,又問候伯母。何必呢?不如靜靜地睇佢地on9好嗎?
六步內拳/刀快
enemy at the gates
任腎砌幾有錢你知唔知
最近動員兵已經清一色係AKM, 好多二戰武器倉都開返嚟用, Mosin 之前主要派比烏冬附傭兵用, 再打落去俄狗自己用返 Mosin 根本唔出奇, 因為後勤損失太大, 加上之前貪污腐敗度倒買軍火, 開倉實際有紙上數字三成已經要還神
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞