俄羅斯新兵抵達前線基地: 一戰的步槍, 二戰的頭盔, 露天訓教

163 回覆
120 Like 11 Dislike
這幾天,俄烏戰事的焦點都集中在俄羅斯動員30萬大軍赴烏參戰的問題上面。那麼,俄羅斯這人數眾多的30萬大軍戰力咋樣呢?
從最近俄軍暴露出來的一些細節來看,不容樂觀!這兩天,俄羅斯第一批動員的新兵已經陸續抵達了俄烏邊境的別爾哥德羅訓練基地,準備訓練數周后擇優赴烏參戰。然而,從流出的俄羅斯新兵在訓練營地的視頻發現。俄羅斯新兵們連軍中帳篷都沒有,在樹林的深處,一排排新兵的床鋪擺在樹下,白嘩嘩的一片有點嚇人。
訓練的時候艱苦一點倒是沒啥,問題是前線的俄兵也被發現裝備比較落後。一張俄烏戰場流出的照片顯示,俄軍還在使用二戰時期的頭盔。
當你還在為俄軍使用二戰頭盔感到驚訝的時候。俄軍再次把你拉到了年代更為久遠的考古現場。昨天,有人發佈了一張俄軍部隊背着一戰時期使用的莫辛甘納步槍排隊前進的照片。

放D床係露天地方訓教, 如果落雨點算??
淋住雨訓教??
成班後生唔捱得
送頭大軍

上網睇一睇
原本呢款槍最早係 八國聯軍攻打清朝已經用緊
現在2022年俄烏戰爭仲見到

算唔算歷史上最長命既槍
如果呢班動員兵 有個老野, 應該會咁講:「你地班後生真係唔捱得, 想當年我打阿富汗果陣, 訓地下渣, 邊有床比你」
鍊金術嘅基本原則 1戰+2戰=3戰
武器唔係愈新愈巴閉

諗諗下
如果D士兵啪左 最頭果個軍官, 係唔係可能即場解散走人
葉繼歡都班到支ak
揸哩支打劫銀行都唔得啦
水連珠
帝俄,蘇聯,俄羅斯,莫斯科特別行政區
首先要支槍work
放心,軍官督戰隊既槍一定work
人哋俄佬依家認真Mode
烏克蘭日日喺度F F
其實邊有得打
俄羅斯依家都冇嘢輸
一定揼到你戇鳩鳩
樓主應該pin
利曼都就嚟陷落啦
射一飛
掹一次雞
仲諗落雨,諗下落炸彈好過啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞