開始覺得愛情其實真係好稀有

231 回覆
640 Like 8 Dislike
晒鳩氣,下下真愛?
睇下上一代,上二代人咩事仲好啦
呢代雖然自由戀愛,但都要睇餸食飯
唔係講d MK有幾折墮
而係講有幾多女俾呢啲廢物食過 扮冇野繼續吊高黎賣
點解要磨落去先叫愛
依家男女嘅愛情觀都俾資本主義熏陶晒
每個人睇人都係一件商品
又去睇人有無價值 同時又
不斷提升自己價值 等人睇得上你
買咗返嚟如果唔對路 又可以棄之 換過件
點撚解會變成咁撚樣
如果稍為諗吓 就會知成件事錯撚晒
大把人都未覺醒 重喺呢個框架下玩緊遊戲
覺醒咗 開到呢隻眼嘅人就會知 真愛先係值得等待
有錢一定易d有 感情可以陪養出黎
但咩叫真愛?每個人要既都唔同
你自己有選擇權,咪可以選擇要唔要真愛
Love can grow

好多人係相處落先知好唔好

但呢家嘅文化係速食係睇表面
都係
接觸多d唔同既人,應該會揾到自己一套公式
再去試錯微調
應該係話因為dating app令到人有錯覺以為自己好多選擇
無人願意認真付出一切

愛人、拍拖唔係50/50一人一半,而係100/100,雙方付出百分百先會成功
成日以為自己好易搵到其他人,就唔識珍惜
"有幾多係計算、將就同試愛

真愛真係好少,如果只有呢種先算係戀愛嘅好多人都無體驗過真正嘅愛情"

咪就係討論緊樓主個命題
你唔去試錯,復盤,改進
點吸引到你鍾意/有興趣既人去鍾意自己
巴打又不妨換位思考一下?
我會揀一齊辛苦不如從來無開始過。留住初心悸動感覺比較開心,幻想破滅會好傷心。

都係相忘江湖好
換左
女人鍾意跟住情緒個flow行

要你跟返男人個模式
你永遠唔會有feel
比起 疫情 稀有
有班人,你會用理性個一刻
其實唔係太鍾意架啦

有d人,你有情緒波動
就自然投左入去
試過錯過幾次後就自然會揾到適合既人?
另外都有好幾個巴打絲打講,依家既人只要覺得一齊唔開心就88, 咁其實男女都好, 係咪唔應該係開始無耐就全程投入, 廢事受傷?只係覺得咁樣好似搞到返工咁有試用期隨時唔對路就88
知道自己需要乜野
同點去引導對方,pua叫賦格
過程永遠重要過結果
享唔享受呢一刻

事業係要有,但唔係話一定要完成事業先接觸,交往異性
即係引導對方去自己想要既方向? 咁我都知自己想要乜既, 但實質點引導就想知多啲pua既野多謝巴打先
我諗個重點係 令自己同對方都享受相處既時間?
excatly
到時係你永遠有選擇權
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞