MM阿朗今日第一日返屈臣氏搬水 好想喊

143 回覆
201 Like 71 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=qZnAXcWjcYo
#MM #試一次 // 一支水可以放180日?試一次送水 搵全港最需要桶裝水嘅地方

水,對所有人來說都是日常的必需品,扭開水龍頭,就能源源不絕地供應。不過香港有一些地方卻是十分需要桶裝水,甚至會一日訂購過百支水。那些地方主要是受制於不能鋪設食水喉,桶裝水就變成最有效益的供水方法。這次我們就跟數位師傅走進這些仍會訂購桶裝水的地方,看看他們需要桶裝水的原因。

策劃:麥景朗
攝影:林亦 黃柏基 陸羽勝
剪接:林亦
監製:C.Y.

#送水 #桶裝水 #尖沙咀 #大帽山
#麥景朗 #MM_Long #MillMILK
之前從來未用過汽水車,第一轉就要8支水,頂硬上,係就係慢小小,去完一轉,手已經好硬,第二轉8支已經手軟,行唔到咁,師兄睇量我,俾我6支先,勉強頂到,好不容易先捱到中午飯,去左沙田一間茶餐廳到食,咁送左例湯黎, 攞起隻匙羹,我屌,提唔能起,右手已經硬能曬,我要用個頭壓低黎飲湯,心諗,仆街喇,重有半日點捱,好,食完飯,又推過,又熱又曬,已經出到沒曬汗,我知再唔飲水,一定會死,我愉雞經過7-11買支野飲,一野飲曬都唔夠,但起碼有返汗出,到放工時,佢地問我返唔返第二日,我話唔返,第日就辭職,好敬佩佢地,份工真係唔簡單
#3煩到
我都忍左你好撚耐 成撚日開撚埋啲垃圾post 垃圾唔撚緊要呀 起碼唔會出現起熱門 我屌你個老母 日撚日自己推post 頭十個留言九個係自己打上去 仲要黃色大字 熱門成撚日都係你個啲自推post 明明根本可以一開post 打撚哂你啲垃圾話 你個臭閪又咁撚中意分幾次打 做乜撚野?

ok 你想上熱門咪講囉 屌 之前又話咩del左個(熱門師) 唔想上熱門 假撚到含家剷 你根本就好撚想人地J你啲垃圾post 癲撚線咁 好似日撚日無野做咁 24小時起碼見撚到你2-3個自推post 煩撚到死 明明有個啲cctoy 咩崔乜撚野 萬世撚樣 日日送啲垃圾post上熱門 而家仲要多埋你 煩唔撚煩 仲要講撚到自己幾清高 根本咪一撚樣
咪搞事喇屌
推呢邊
幫我推暴條能樣
推呢邊呀大家
有趣MM阿朗值得推介!
呢排都無開POST
咪撚洗版
推呢邊
唔好果個上熱門呀屌
開撚錯
推呢邊
唔好果個上熱門呀屌
開撚錯
推呢邊
唔好果個上熱門呀屌
開撚錯
推呢邊
唔好果個上熱門呀屌
開撚錯
推呢邊
唔好果個上熱門呀屌
開撚錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞