認真討論馬灣好無住?700萬已經有三房,咁年底500萬應該買到向海中層兩房單位?

137 回覆
34 Like 16 Dislike
呎價一萬左右有?
佢同青衣都係萬箭穿心, 唔洗咩師傅都知呢啲地方避之則吉啦
好多時風水都係拎黎解釋結果
宜家啟德發展緊, 東涌發展緊, 就話佢地黎緊兩年風水好
都on lan 9
btw, 晚晚葵芳都上演馬灣住客上運豬車返豬棚嘅場景

住d bay 嘅人就響碼頭chill 住飲啤酒再上船.

傻都知應該住邊啦下話
住過幾年
明明係島 但好撚大塵 懷疑因為多大船
多蟲就預左 但好撚潮濕 潮濕到會生牆蝨
然後咁撚潮濕 柏麗灣又黑廁多仲要濕鳩熱水爐

已經無計交通, 以上都接受到/業主換左/諗住換 就ok
中環碼頭去馬灣都可以chill 住飲啤酒再上船

d bay好大 好多你要去到入面再轉村巴
外國回流返香港
睇樓睇過愉景灣馬灣同埋深井
市中心啲樓太迫太嘈太細冇咩興趣
香港地揸車泊車煩過搭的士
所以小欖掃管笏嗰堆要揸車出入嘅唔考慮
想要>1000ft2有海但買唔起貝沙灣
同埋鍾意佢哋自成一角
仲有半身喺邊?
碧堤其實好抵住, 有車就更好
塵都可能關飛機事,東涌又係勁大塵,仲要好污糟黑色既塵
另外半身荃灣區
深井三個屋苑, 碧堤真係算係咁
租好似好抵屌咁 20年樓 13k 有500呎
本身翻中環 另一半翻葵涌
心大心細
勁撚癲, 樓上竟然有人話幾靜
唔望海望河
住過珀麗灣幾年
嗰陣係銅鑼灣返工
搭巴士去青衣轉鐵大概9個字左右
方唔方便見人見智
我買野出荃灣葵芳都係15分鐘車左右
但車費都幾貴 一出一入都10幾蚊
所以唔係買d咩特別野既話 都係幫襯樓下fusion算
住就舒服既 會所夠大夠多設施
Weekend又可以落去沙灘曬太陽
成個島既vibes都幾chill 夜晚落街圍住個島跑幾正
飛機聲我覺得還好 我住果座冇咁應聲

我自己覺得比較大既缺點係冇咩野好食
成個島得幾間茶記 冇間好食
會所都有餐廳 但亦都唔太好食
同埋平日好靜 但一到假期成個島都好撚多街外人

諗到再補充
好過馬灣多多聲,你估個個翻中環咩,買野送上門咩都要額外加收
冇左橋費之後好多都已經唔洗加錢
完全唔覺得嘈
其實都唔算嘈
禁區呀
沙田新樓10k 邊到有
第一批買馬灣既應該賺到笑, 百零萬升到而家6, 700萬, 但就算跌到500萬都唔好接, 因為真係唔方便
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞