[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶 (121)

1001 回覆
3 Like 9 Dislike
唔好強求nautilus…其實係一切炒款
玩開那個牌子,買買吓自然就有想要既款
Daytona好RO又好,都係錶一隻,未擁有就會想不惜代價都要到手,戴一排就會明白,都係錶一隻,無必要俾溢價
巴打有無人過去問?
一隻6119不足以攞到sport watch吧
不過正如我上面提過,我朋友不是我,第一隻就係5167A
巴打講中我想講既話
巴打好似係ibank mgt level,去排吓啦
唔得既,揾個pp member一齊去介紹你買
我唯一一隻都係咁買返嚟
所以又係bt ad兩派既分別
AD買買吓,乜都買得到,就算bt 獨有,相信都有辦法攞到返嚟

記得樓上有人問過去歐遊買錶,有無可能攞到個價平得過rr
RR(或者任何一間水貨)有咁大生意關係,個價會比隨便一個街客差咩
你去到那個層面自然入到去/有人帶到你入去
未到即係未夠level(錢,面子)打大佬
有冇人係chrono24賣過錶?
對方想避關稅 我自己幫隻錶打張300歐元既invoice得唔得
或者唔應該咁講
買錶平常心就好,唔好太執迷
唔得囉,當人地海關流咩
佢地會評稅,對家未完稅就攞唔到隻錶
到時係你錢錶兩失
未到手時就千方百計偷呃拐騙都要弄隻nautilus上手,日日對著玩著,又會想另一未上手的

錶如是,女人亦如是
巴打好似有多啲嘢想講
可能俾花生group影響太深,我會想要6000V
紅金,藍面,陀飛輪,the best VC

其實VC我識人帶入去睇錶有靚茶飲,不過自己太孤寒,唔捨得咁貴買玩具
Nautilus好比索女,人人艷羨
但5271, 5160先係陪伴一生的選擇
我係BT玩過上手
係好鬼靚
不過只好能放在家中欣賞,
不能戴出街用
細佬岩岩開始睇錶 本身想買rolex但都剩係睇岩隻explore II
之後慢慢睇其他錶 發現自己仲鍾意omega既speed master (加上自己有小小太空情意結)

想問下咁多位ching
speed master professional moon watch 係叫做最正統既moon watch?
如果同speed master mark II (橙針)比較會點比較
仲想問多句就係大家d omega多數邊到入手
會唔會門市穩陣過CHRONO24?
如果CHRONO24係唔係一定要揀有正貨驗証/最好唔好揀私人放售?
脫p?!
穩陣嘅你可以揀Boutique (少啲折 多啲特別款)或者AD (通常多啲折 但未必有特別款) 小弟就係買水貨嘅 真係平一截 未用過chrono24評論唔到
水貨既話又係邊到入手 同埋如果想抹油個d又可以去邊
大佬係怕花定高調
唔好意思
請問有冇ching係日本jackroad 龜吉買過錶
我見賣得平好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞