ES NQ 期貨討論 (2)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
Nq彈到去12000
我就心滿意足
月線MACD救左好多人一命 佢一穿果刻
當時我都唔理市場UP乜利好了 完全平倉再算
睇權重好似彈唔到咁高
而家繼續睇下先
留意VIX 28.6
老人指標有老人智慧
本身我睇就500-600
點知今晚都到左
咁將下個位擺係900左右
炒飯巴有冇玩加密貨幣?
我有d eth,諗緊跟美市呢轉反彈就走貨,
等破底再入返
加密貨幣高位果時玩少少 但係我發現佢走勢完全跟大市
無對沖功能之後就無再玩了
幣就好似一個跟大市升同跌 但係升跌原理你完全唔明白的投資產品
跟大市要槓桿有SQQQ TQQQ等
好過D幣 大市跌2% 佢就可能跌1X%

假設大市3000先見底 咁D幣應該跌穿10000
幣的未來係點 我覺得都係同恆指差唔多 都係不停超大型上落
唔會再升100倍
第一 一大班年輕新世代 信幣無限升 月供OR重倉左D幣
D幣的莊家咪又係華爾街果友 最後咪當D幣係妖股咁炒
仲要用AI分析點屠D傻散
第二 幣再點限量 數量都一樣巨大 莊家係唔會用過千億炒佢上百倍
因為同妖股一樣 高位少人接貨 假設幣升到100萬一粒 你係散戶仲會用100萬黎買一粒當投資? 所以只會比人愈升愈沽
AAPL 到4h 壓力 me 清咗half

Spy 都清咗啲保本 調資金 搵嘢short 中
Let profit run 壓力都清零
搵埋今日想炒就嘢就 瞓覺
Ndx
係,要拎黎短炒真係無謂
就算搏升百倍,股市一樣有
當然如果你信奉加密個套理念
長擺就算啦
所以我都會跟今次個股市反彈而清,
最多低位慢慢買返
我果注納期call諗住等標普上到3800左右就走
Waaaa 又單日轉燈
補完標普裂口當係基本目標好了 要站係大戶立場思考
根本大把人比加息果棍套住左 大多數都係死坐等反彈
真係上到38XX 一定大把人平倉走鬼
除非屠做淡的人仲多利潤過套住全球牛軍
3800差唔多了我會平好倉 入返全部淡 佢繼續夾由佢夾
我都係
補完標普裂口當係基本目標好了 要站係大戶立場思考
根本大把人比加息果棍套住左 大多數都係死坐等反彈
真係上到38XX 一定大把人平倉走鬼
除非屠做淡的人仲多利潤過套住全球牛軍
3800差唔多了我會平好倉 入返全部淡 佢繼續夾由佢夾
我都係
不過睇多你100點
BTU 21
445見底,會再升多轉
Ema441 shall not pass
Me 沽咗 祝福我
想跟機
咁早
唔是投資意見
利申玩呢隻好撚黑 未贏過大錢
沽Btu
今日有人滿倉買升 唔知佢依家腳軟未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞