[冇圖,狙擊老貓]★J慧中時間又到了!(216)

1001 回覆
5 Like 10 Dislike
老貓work
瑞士法朗冇跌❓
種大麻
非美貨幣全部跌,係幅度大細
瑞士法朗好似都高息❓唔熟
冇睇喎
世界股市有排跌
個人睇出年第四季先開始轉勢。而家普狗all in,或者要拖多一年,FED預佢加多一兩次息停,進入衰退,第四季減息刺激經濟
普沙皇行嘅政治強人路線令佢沒有回頭路啦

佢而家放核彈都停止唔到戰爭
放佢老味咩,條撚樣連埋佢團隊,戰爭期講撚咗9次,包埋RT電視台條傻閪日日核平英國

俄佬除咗潛射美帝難搞啲,其他根本不足為患,普狗真係撳掣即係同全部俄佬講我自殺,你哋陪葬啦,我睇紹伊古第一個唔撚撳第二粒掣,第三粒掣係參謀部長,都未必撳,就算撳晒,去撚到海陸空發射都要艦長,戰略轟炸機機師同陸軍司令撳先得。

仲未計俄佬有冇維修保養射唔射得出,懷疑緊普狗個核公司包粒掣都可能壞嘅,個箱要維護,根本唔會諗用,啲錢貪鳩咗啦

美帝一年使喺維護核武嘅費用係500億美金,俄佬一年國防預算都係6百鬆美金,核彈頭多過美帝㖭,有幾多得嘅心裏有數,懷疑佢實際可以動用只有2、300粒咁大把

仲有俄佬嘅核彈技術落後美帝一個世代,得十幾年壽命,美帝嘅廿幾年壽命,由蘇聯解體到而家,佢好多核彈已經過期,所謂7000粒有幾多用到,仲有佢嘅載具有幾多令人懷疑

有核國家中英美法核彈技術先進俄佬一代,俄佬先進過支共一代,支共嘅係蘇聯60年代技術
蘇聯解體30年
國家機器已經被幾個大集團瓜分
你睇普京而家水浸眼眉都唔可以發動總動員
比人感覺佢以前嘅強人形象係政治宣傳多過實際
話時話以色列啲核武應該都勁
普狗就係俄羅斯老貓,成日話見鑊打鑊四獸

呢個撚屌結局係壽西斯古/薩達姆/卡達菲/希特拉是但一款,點死法嘅啫,對上俄羅斯動員係1914年,之後沙皇結局大家知道,而家普狗Encore
佢啲仔女喺外國係好事
唔洗冚家剷
想做沙皇嘅人咪得到沙皇下場
求仁得仁
條撚屌係懦夫嚟,動員都唔係直播,拍定片,然後早一日詐病離開莫斯科,有人話佢去咗核避難室,唔係係咪

根據最近新聞,五角大樓評估烏克蘭重新搞核武,四個月就做到,蘇聯時代武器好多都係烏克蘭製造,沉鳩咗架莫斯科號都係烏克蘭船廠製造,所以有個底整核武唔難,以前啲核彈佢有份做,俄佬向烏克蘭射核彈,除非滅種戰爭將烏克蘭喺地球表面抹走,否則就算北約唔核平莫斯科,幾個月內莫斯科一樣食核彈,如果係滅種戰爭,核幅射一樣搞撚死白俄同莫斯科

呢條撚屌由侵略打到變「保衛莫斯科」,笑撚死,連中亞啲國家都唔撚理佢鳥,睇吓上合會議,火雞變咗大佬,咖喱都當面屌佢21世紀仲玩侵略打仗on9

廿一世紀仲有兩個on9仔玩侵略搞18,9世紀殖民地經濟, 唔撚怪之得仲諗住動員人海戰術打「烏拉衝鋒」拼刺刀,現代戰爭打緊超視距,未撚見到敵方頭頂已經有炮彈打落嚟啦
根本烏克蘭重工業同俄國一脈相連

即係好似蘇台德同捷克工業咁

呢個亦係普京非要出手嘅原因之一

佢個車臣契弟都返去啦

高加索一亂俄國又係死 軟肋嚟
而家美帝同火雞已經伸手入中亞,佩老母早幾日去亞美尼亞,亞美尼亞已經表示要退出普狗主導嘅CSTO,被阿塞拜疆打搵普狗唔撚理,另一個退出嘅哈薩克

老老實實啲細嘅以前以為俄佬有拳頭有水頭先跟佢,而家一睇普狗鱷魚頭老襯底嚟嘅,仲唔散水等乜? 普狗輸撚晒之後俄羅斯聯邦嘅加盟共和國都散水,原因同上

冚家鏟美帝只係提供情報同二流架生,就打到俄佬口腫面腫,撳住個頭喺地下磨,支共見到而家鳩縮緊
不過支共撐俄佬到底可能已經係最優選項

土耳其一向有重震帝國嘅野心

希臘嗰邊嘈兩句嘅啫

佢要發展都係向中亞方向撐返佢啲突厥兄弟
係,火雞要搞突厥聯盟,十鳩幾年入唔到歐盟,放棄咗自己另起爐灶,搞大突厥聯盟經濟軍事組織,所以去上合,支共諗住伸手入中亞取代俄佬,都幾難,新疆好多突厥族,親戚喺中亞國家,火雞都有,同文同種,支共搞新疆唔可能吸收到佢哋

總之俄佬影響力衰退,阿富汗,中亞,高加索到敘利亞必定連環開片

等睇日本修憲幾年之後,向俄佬收番北方四島

日本會用以色列摸式搞核武,唔承認唔否認,美帝隻眼開隻眼閉,日本周邊3個敵對國家經常核訛詐,唔到佢唔搞核武,支拜講過,日本搞核武24小時就搞掂
普狗已經輸咗,無論佢動員100萬好二百萬好,都唔會改變戰場形勢,美帝倉庫大把集束彈,烏克蘭冇簽唔用集束彈,肯比烏克蘭+A10攻擊機,地獄公路2.0版本,1.0喺伊拉克沙漠風暴上演過,薩達姆共和國衛隊成萬人被團滅,幾百架軍車全部消滅

普狗肯為俄羅斯前途嘅話,而家自殺最好,起碼斯拉夫民族唔使做地球棄兒,世界賤民
8月份俄佬赤字3450億盧布,儲備得番1300億左右,而家動員變成戰時生產,好多民用生產要停,打多兩個月只有濫印銀紙,冇耐就惡性通脹出現
長期戰需要有強大軍工基礎
俄國呢幾十年好似都係賣能源多
美國佬喺度放風話想解體俄羅斯添
講咗好耐,俄佬只係國際加油站,而支共係國際加工廠,呢兩個撚屌自我膨脹認為可以rule the world,改變二戰由美帝建立主導嘅國際遊戲規則,以19世紀嘅國策侵略作為擴張經濟手段,玩殖民地貿易,唔頭崩額裂先奇。

二戰後英帝殖民地貿易玩唔落去,代之而起係美帝嘅自由貿易,資金可以由全球性金融市場獲取,賺得多過槍炮搞殖民地,現今世上就有兩個on9嘅

睇吓日本人寫嘅《海上霸權:從捕鯨業到自由航行的海洋地緣史》,就會了解美帝唔搞殖民地原因
大英對海外殖民地都肯放手

美英睇重嘅係海洋自由航行權利

支俄想組成大陸體系向佢抗衡

但歷史上德法呢啲陸權國家最後都係失敗
土耳其好似有東突海外軍團

新姜仲好多哈薩克族
就算唔講歷史,以目前工業生產能力,俄支加埋都未及美帝,烏俄戰爭開打冇耐,打打吓咪話標槍反裝甲導彈庫存用晒,支拜咪落order叫軍火商全力生產,早兩日睇報導,而家整咗10000飛出嚟隨時送去烏克蘭

俄佬而家就係免費人肉測試新武器,仲慘過slave老貓

https://twitter.com/new27brigade/status/1573501565838954499?t=J4RsmD0944ZMeQe8l-96xg&s=19
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞